Publicitat
Societat · 5 d'Abril de 2015. 10:29h.

Catalunya té 50 mesquites salafistes

Les més radicals estan a Reus, ­Torredembarra, Vilanova i la Geltrú i Salt

Catalunya té 50 mesquites salafistes

La nova mesquita en construcció a Salt l'any 2013

Dels 1.264 centres de culte islàmic identificats a Espanya, les forces de seguretat n'han vinculat 98 amb el salafisme. Segons informa La Vanguardia de dades dels serveis d'intel·ligència i informació de les forces i cossos de seguretat de l'Estat (FCSE), poc més de la meitat, uns 50, es troben ubicats a Catalunya.

Aquest centres no són només mesquites especialment construïdes per al culte, sinó que en la majoria dels casos són naus, pisos i fins i tot garatges que els fidels i l'imam respectiu utilitzen per reunir-se i realitzar les ora­cions mentre no troben a la seva localitat cap altre local millor.

El diari també apunta que que el protagonisme més important en aquest proselitisme integrista l'han detectat en centres religiosos si­tuats als municipis de Reus i ­Torredembarra (Tarragona), Vilanova i la Geltrú (Barcelona) i Salt (Girona).

Des d'aquest mig centenar de centres religiosos salafistes detectats a Catalunya s'estaria difonent als fidels que hi acudeixen un missatge oposat a qualsevol lectura que no sigui la més rigorista de l'Alcorà, mentre s'exigiria una "purificació" de fidels musulmans considerats estranys. 

A la Unió Europea i, per tant, a Espanya, aquesta ingerència es traduiria en l'exigència a la dona de determinades vestimentes i costums més radicals i en la prohibició, molt especialment a les adolescents, d'assistir a escoles i instituts amb companys masculins en determinades matèries com l'educació física. El que suposa un profund desfasament respecte dels valors de llibertat individual que defensen les lleis a Europa.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#13 josepxicot, Barcelona, 06/04/2015 - 23:36

Aquests són els catalans que volen els separatistes
que els votin,que diguin sí senyor a les autoritats i
aquestes els faran ciutadans de la nova Catalunya
nosaltres marxarem a l´exili,aquesta no serà la nos
tra terra.

#12 Calimero, Barcelona, 05/04/2015 - 18:20

Son Nouscatalans que apoyan "elprusés" y CIU ERC ICV Y CUP les construirá una mezquita en la monumental para regocijo de todos los vecinos y comerciantes del ensanche

#11 fernandomartinez@@, base. UK, 05/04/2015 - 17:48

Republica Árabe de CATALABIA cuna del AlAndalus miembro de la OEA. Árabe lengua oficial. Islam religión única. Sharia sistema judicial. Burka trapo nacional. Para hacerlo más histórico van a nombrar Concede BArcelona al Rey de Marruecos o al califa del estado islamista

#10 Fernandomartinez@@, bse. Uk, 05/04/2015 - 17:38

Quieres abrir una mezquita en mi país para predicar y practicar el islam??? Ok pero primero durante un año al lado de la mezquita de tu ciudad natal te vas a poner a eer la biblia RL tilmud libros budistas etc .entonces te dejoo que prediques en mi ciudad.

#9 spanish, Madrid, 05/04/2015 - 17:10

debe ser una maniobra mesetaria para perjudicar el "pruses" ahhhh no que Colom les da subvenciones valeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee