Publicitat
Societat · 10 de Març de 2015. 14:07h.

Cèl·lula gihadista a Ceuta

Dos homes d’origen marroquí estaven a punt d’actuar en nom de l’Estat Islàmic

Cèl·lula gihadista a Ceuta

Imatge de l'operació

La Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional, en coordinació amb la Brigada Provincial d'Informació de la Prefectura Superior de Ceuta, ha portat terme aquesta matinada una operació antiterrorista que s'ha saldat amb la detenció a Ceuta de dos nous integrants identificats com a membres de la cèl·lula gihadista, que va ser desarticulada parcialment el passat mes de gener i que estava plenament preparada i disposada per atemptar tant a Espanya com a la resta de països europeus.

La cèl·lula neutralitzada, a diferència d'altres desarticulades per la Comissaria General d'Informació, “no respon als patrons habituals de xarxes de radicalització, reclutament i enviament d'activistes a les files d'organitzacions gihadistes actives en focus de conflicte”, segons un comunicat del Ministeri de l’Interior. “El grup desarticulat estava plenament operatiu i integrat per individus ja radicalitzats i conscienciats en la possible execució d'atemptats tant al nostre país com en els de l'entorn”, afegeixen.

En el transcurs d'aquest operatiu han estat detinguts dos individus de nacionalitat espanyola i origen marroquí, residents a la barriada del Príncep de Ceuta. Així mateix, els agents han practicat dos registres domiciliaris.

Aquests dos detinguts, igual que els quatre anteriors arrestats el passat 24 de gener, formaven part activa de la mateixa cèl·lula i actuaven seguint les directrius impartides pel líder de l'organització terrorista gihadista de referència, DAESH, a través d'una poderosa i agressiva campanya de comunicació i difusió mediàtica en les xarxes socials i pàgines gihadistes d'Internet.

Els dos detinguts, igual que els quatre anteriors, presenten perfils coincidents amb els dels autors dels atemptats portats a terme a París els dies 7 i 8 de gener, fet que evidencia el seu alt nivell de radicalització i potencial perillositat.

Segons Interior, “estaven Preparats tant física com mentalment per a la gihad. Adoptaven nombroses i complicades mesures de seguretat en els seus desplaçaments i comunicacions”. També “tenien accés a l'adquisició d'armes de foc al mercat negre i una clara predisposició per al seu ús en un potencial atemptat terrorista. Aquest fet queda evidenciat després de l'operació del 24 de gener amb la confiscació d'una pistola marca Glock en el registre domiciliari d'un dels llavors quatre detinguts”.

“La seva voluntat en realitzar accions armades va quedar patent en l'enfrontament que va tenir un dels integrants del grup terrorista detingut al gener amb la Policia Nacional a la Ciutat Autònoma de Ceuta”, expliquen, d’altra banda.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat