Publicitat
Societat · 24 de Gener de 2014. 13:43h.

Cent dies de vaga a Panrico

L’empresa ha vulnerat el dret a vaga, segons la Inspecció de Treball

Cent dies de vaga a Panrico

El diputat d'ICV Joan Mena, amb treballadors de Panrico

Els treballadors de Panrico ja porten 100 dies de vaga i han denunciat, en una roda de premsa a la seu de CCOO, que l’empresa ha vulnerat el dret a vaga, fet que fins i tot ha quedat corroborat per la Inspecció de treball.

Precisament, el comitè d’empresa ha rebut aquest dijous la visita del diputat d’ICV-EUiA, Joan Mena, el qual els ha comentat que “aquesta situació és un clar exemple de com les grans empreses, amb la nova reforma laboral, vulneren el dret a vaga dels treballadors i les treballadores i els governs de PP i de CiU defensen més els interessos de les empreses que els dels treballadors”.

El President del comitè d'empresa Ginés Salmeron, ha explicat com és la situació actual del conflicte, l'actitud de la direcció  de l'empresa i en particular de Carlos Gila, conseller delegat.

També ha valorat molt positivament l'estat d’ànim dels treballadors després de més de 100 dies de vaga  i ha confirmat que la mantindran perquè les condicions del ERE presentat per l'empresa “són inacceptables”. “La defensa dels llocs de treball es irrenunciable”, ha dit.

Des de CCOO han lamentat que la direcció de Panrico “no vol negociar i utilitza una actitud provocadora cap als treballadors”. “No són de rebut les declaracions aparegudes en la premsa, i atribuïdes a l'empresa, criminalitzant als treballadors i treballadores sobre la possibilitat d'enverinament dels productes que poguessin tornar a produir-se en la fàbrica”, han assegurat.

El sindicat està estudiant “si escau o no una querella”. “Està demostrat que l'empresa Panrico segueix conculcant el dret de vaga distribuint productes que es fabriquen en la Planta de Santa Perpètua i ara es fabriquen en altres plantes de l'Estat. La Inspecció de treball ha emès ja un informe favorable als treballadors”, han explicat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Funcional, bcn, 24/01/2014 - 15:38

De estas cosas tan vulgares no hablan ni los patriotas ni la "nostra", todo el mundo sabe de sobras que esto de las huelgas y los follones es cosa de españoles.

#1.2 Esquirols, Barcelona, 25/01/2014 - 15:20

És més d'espanyols fer d'esquirols, ajupir el cap i empassar-s'ho tot "porque mis hijos y mi hipoteca".