Publicitat
Societat · 29 d'Abril de 2012. 07:44h.

Cent euros de multa per saltar-se el peatge

El Govern recorda que "la negativa a pagar" és una infracció prevista al Codi de Circulació

Cent euros de multa per saltar-se el peatge

Acte d'Esquerra al peatge de Mollet

El Govern ha informat, arran de la campanya #novullpagar, que ha de garantir el compliment de la legalitat i ha recordat en un comunicat que "la negativa de pagar el peatge és una infracció prevista en el Reglament General de Circulació que té una sanció de com a mínim 100 euros". El president d'Abertis, Salvador Alemany, és també el president del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC).

El Govern admet que "Catalunya és un país que pateix un dèficit històric d’inversions per part de l’Estat. Part d’aquest dèficit s’ha hagut de solucionar a través de la construcció d’autopistes de pagament, cosa que ha comportat un gran greuge comparatiu amb altres territoris de l’Estat. De fet, amb 632 km Catalunya és el territori de l’Estat amb més vies de peatge. Això significa que la meitat de vies de gran capacitat són de pagament. En canvi, només el 18% de les vies de gran capacitat de tot l’Estat són de pagament".

I que "per solucionar aquest greuge, el govern, conjuntament amb institucions polítiques, partits i societat civil, disposa del grup de treball de peatges, que és el fòrum on es prenen totes les iniciatives conjuntes que tenen a veure amb el rescat selectiu de peatges, les bonificacions i els canvis de tarifes".

Alhora que recorda que "el Govern ha adoptat ja mesures per tendir cap a l’homogeneïtzació de peatges. En aquest moment, les bonificacions que s’apliquen a tots els peatges de Catalunya es regeixen per un mateix criteri. Com a condició general, s’apliquen bonificacions per recurrència o mobilitat obligada, alta ocupació de vehicles i eficiència energètica".

Publicitat
Publicitat

115 Comentaris

Publicitat
#90 angel, krddu, 04/05/2012 - 00:04

Si us plau, signem tots per denunciar als de CyU per mentides i linxaments.

#89 Josep-Lluís., La Font de la Guatlla, 30/04/2012 - 14:12

http://www.vilaweb.cat/noticia/4007004/20120429/informe-juridic-novullpagar-desmenteix-infraccions-apunta-govern.html

#88 humeante, Madrid, 30/04/2012 - 11:08

Con algo se tienen que pagar las embajadas catalanas del trinque. Si algo se desea, algo cuesta, por lo menos en peajes.

#87 Ben, Reus, 30/04/2012 - 08:44

Jo fa anys que dic que els pitjors lladres els tenim a Catalunya: Abertis, la Caixa... i els enemics de la llibertat de la nació catalana també: CyU, PSOE, PP, Cs... Per això mai no ens movem de lloc. Per cert, demà disposat a prendre part en la campanya #novullpagar

#86 DLM, Barcelona-España, 30/04/2012 - 04:26

En éste tema, como en otros muchos, hay mucha mentira y exageración. Lo curioso es que, en muchos casos hablando de éstos datos con conocidos y amigos, resulta que hablaban sin tener una experiencia propia; es decir, nunca había viajado a Madrid, por ejemplo, en coche.