Publicitat
Societat · 3 de Juny de 2020. 11:03h.

Chacón equipara els turistes espanyols "als francesos o italians"

"Catalunya és terra d'acollida"

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha equiparat els turistes espanyols "als francesos o italians" en una pregunta del diputat de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, durant la sessió de control al Govern sobre la campanya de la Generalitat per captar turistes de la resta de l'Estat espanyol aquest estiu. "Catalunya és terra d'acollida", ha sentenciat.

Chacón ha destacat que "acollim als turises espanyols, francesos o italians amb tota l'excel·lència de què som capaços" i ha remarcat que "defensem una economia innovadora, sostenible i oberta al món". "Tots els visitants, siguin d'on siguin, són benvinguts", ha insistit.

La titular d'Empresa, d'altra banda, ha manifestat que "tenim tot el dret a voler esdevenir un país lliure i no va en contra de ningú, ni d'Espanya ni de qualsevol altre país". "Defensar el dret a l'autodeterminació, que legítimament tenim, no té res a veure amb les nostres polítiques industrials", ha afegit.

La consellera ha demanat que es transfereixin directament a la Generalitat 7.500 milions d'euros per rescatar el sector turístic, un dels més afectats per la crisi del coronavirus. És la quantitat que, segons Chacón, pertocaria a Catalunya, que representa el 23% del sector a l'Estat, i permetria salvar "almenys" 90.000 dels 150.000 llocs de treball que perillen. Espanya rebrà uns 150.000 milions via Europa per combatre la crisi del covid-19 i un 25% haurien d'anar destinats segons el Govern al turisme.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#21 Murciano, Puerto Lumbreras , 06/06/2020 - 19:26

O sea, que para esta pava su padre era francés. Con esta banda, a Cataluña va a ir Rita.
Más atontados y nacen botijos.

#20 MONICA, calella, 04/06/2020 - 17:53

Amb 65 anys de turisme de grups i particulars no haviem vist mai un real-pesimisme com el d´aquest any. Aconsello a la consellera que es doni una volta per Calella i Santa Susanna i veurà l´ANIMACIO que hi ha en aquesta seva terra "d´acolida"

#19 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro, 04/06/2020 - 11:06

Chacón..? Chacón..? no em sona de casa bona... Pot ser que sigui una minyona al servei de la secta catalanista.

I que diu..? que amb aquest cognom, ella o bé el seu pare no és de la resta d'Espanya..?

#18 marti, Barna, 04/06/2020 - 09:38

Rius, no es el resto del Estado Español, es el resto de España. El Estado es el conjunto de órganos de poder de nuestra nación, como los poderes judicial, legislativo o ejecutivo. El ministerio del interior es el Estado Español, los juzgados de Barcelona o la Delegacion del Gobierno, pero mi casa no es Estado Español, es España.#18.1 Pan con tomate y jamón Ibérico, Catalaunia quo vadis, 04/06/2020 - 10:48

Absolutamente de acuerdo, lo de "Estado español" forma parte del vocabulario nazionalista tanto de los "levantapiedras" del norte, como de la "secta amarilla" a casa nostra.
Y luego están los bananeros bolivarianos a quienes les produce urticaria decir España... y prefieren lo de "este país" o "aquí" ...por contra, Vox se pasa por exceso

#17 Flanagan, Tabarnia City, 04/06/2020 - 08:50

Ya se puede poner en el cv que Nissan se pira estando yo de consellera de empresa.