Publicitat
Societat · 22 de Juny de 2022. 13:16h.

Cinc episodis més de calor cada any

La temperatura mitjana anual és gairebé dos graus més alta

Cinc episodis més de calor cada any

Catalunya registra ara cinc episodis d'onada de calor més cada any que a mitjans del segle XX i la temperatura mitjana anual és 1,8 graus més alta, segons la quinzena edició del Butlletí Anual d'Indicadors Climàtics (BAIC) publicat pel Servei Meteorològic de Catalunya.

El 2021 va ser el dotzè any més càlid a Catalunya des de 1950, amb un augment de gairebé un grau i mig respecte al període de referència 1961-1990. Els dotze anys més càlids a Catalunya des de l'any 1950 s'han registrat en el segle XXI.

A més, el Butlletí Anual d'Indicadors Climàtics publicat pel Servei Meteorològic de Catalunya, també conclou que totes les estacions de l'any presenten una tendència estadísticament significativa pel que fa a l'augment de la temperatura, per tant, no és un fet aïllat de les estacions més càlides.

De fet, la primera onada de calor de l'any ha deixat temperatures de fins a 43 graus a Catalunya, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre el dimecres 15 de juny i el dissabte 18 Catalunya s'ha vist plenament afectada per una massa d'aire provinent del nord de l'Àfrica que ha provocat una onada de calor "intensa i molt primerenca".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Julián, Badalona, 23/06/2022 - 10:06

Me acuerdo perfectamente de niño cuándo, justo antes de la verbena de San Juán, íbamos a la desembocadura del Besós a ver los icebergs como llegaban al Mediterráneo y comíamos castañas asadas que cocinaban algunas gitanas de la zona. Es obvio que todo esto se ha ido perdiendo por culpa del cambio climático y aún hay necios que lo niegan.

#5 joan, manresa, 22/06/2022 - 16:57

tinu.)terratrèmols..i la mateixa combustió interna del nucli terraqüi...,podrien i poden modificar la inclinació del eix de la terra...,centèsimes de graus ya son prou suficients ....,els desastres naturals sempre han ocorregut..,la diferencia es que abans no havien TV.., ni mòbils ni gent pendent de tot lo que pasaba ....,,en sentirem a parlar

#4 joan, manresa, 22/06/2022 - 16:52

Des de " Can Mingo ",obrim la nostra paradeta a Minorisa..---La cançó del canvi climàtic..,sona molt fort..,i sobre tot per veus que en viuen d'aquets arguments...,pro també yan altres veus de personatges reconeguts intercionalment ..,que apostan per altres vías....,nomes en donarem petits afegits...,els tsunamis..,erupcions volcànicas..(cont

#3 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 22/06/2022 - 15:32

El caloret, el caloret faller. En Valencia ya se ha cargao a una.

#2 Argonauta, Argos, 22/06/2022 - 14:29

Cambio climático = nieve blanca.