Publicitat
Societat · 2 de Març de 2020. 16:20h.

Cinc mesos d'impunitat a la Meridiana

Ciutadans denuncia que "els governs i institucions no fan res"

Cinc mesos d'impunitat a la Meridiana

Manifestants a la Meridiana

L'Avinguda Meridiana ja acumula més de cinc mesos amb talls de trànsit diaris, havent assolit la xifra de 140 dies consecutius amb el bloqueig diari d'una de les principals artèries d'entrada a la ciutat de Barcelona. Els manifestants van iniciar aquesta protesta en contra de la sentència del Suprem contra els dirigents independentistes pels fets del procés.

La protesta a l'Avinguda Meridiana, que es repeteix diàriament, ha provocat malestar entre els veïns, que han vist com l'activitat comercial de la zona s'ha ressentit per l'afectació que els talls tenen en el flux de vehicles. A més, són habituals els enfrontaments entre conductors i manifestants i s'han arribat a produir agressions i baralles entre els convocants i ciutadans.

Ciutadans ha presentat aquest dilluns la campanya 'Una Meridiana de tots' per tal de "visualitzar i denunciar l'ocupació il·legal" que s'està produint en aquesta via de Barcelona. El diputat al Parlament de la formació taronja, David Mejía, ha denunciat durant la presentació que "l'Avinguda Meridiana porta 5 mesos segrestada i els diferents governs i institucions no fan res al respecte".

"Ja són més de cinc mesos de talls a la Meridiana pels comandos separatistes" ha lamentat Mejía, que ha qualificat la situació de "vergonyant" pels problemes de mobilitat i les pèrdues en comerços i restaurants de la zona. "Els veïns han de saber que no estan sols i que els carrers no són d'uns, sinó de tots" ha afirmat.

La presidenta del grup municipal, Luz Guilarte, ha lamentat que "estem davant un permanent segrest de la Meridiana autoritzat per la Generalitat i tolerat per l'Ajuntament de Barcelona" i ha reclamat que els antiavalots de la Guàrdia Urbana desallotgin els manifestants que cada vespre tallen la Meridiana.

"Demanem a Colau i Collboni que enviïn els efectius que calguin perquè dispersin els talls" ha dit Guilarte, criticant que "el govern municipal només pensa en els ciutadans per apujar-los els impostos, però el seu deure és protegir els ciutadans i als comerciants".

La campanya de Ciutadans es produeix després que la conselleria d'Interior hagi allargat com a mínim tres setmanes més el permís per dur a terme aquesta protesta a petició de l'ANC malgrat els informes contraris de la Guàrdia Urbana, que demanaven posar fi a aquests talls.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Sergi Sergio, Barcelona, 03/03/2020 - 17:11

5 mesos de vergonya de dirigents del Mossos i de la GU, aixo si que es vergonyos, els dirigents de la policia catalana i barcelonina deixan els cossos policials per terra.