Publicitat
Societat · 2 de Desembre de 2011. 17:44h.

CiU acaba l'Eix Diagonal que va començar el tripartit

La connexió viària s'ha finalitzat set mesos abans del previst

CiU acaba l'Eix Diagonal que va començar el tripartit

Mas i Recoder, durant la inauguració de l'Eix Diagonal. (Foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha posat avui en servei els trams que completen l’Eix Diagonal, les obres del qual es van iniciar fa dos anys, amb el tripartit al Govern. Aquest eix viari, de 67 quilòmetres de longitud, permet acostar el litoral i les comarques centrals, tot unint les capitals del Garraf, l’Alt Penedès, l’Anoia i el Bages.

Les obres s'han finalitzat uns set mesos abans del previst i han comptat amb un pressupost de 368 milions d'euros. Aquest divendres han entrat en funcionament 28 quilòmetres, tots ells de nova construcció, ja que a l'estiu van ser oberts a la circulació els trams Igualada-Castellfollit del Boix, Sant Salvador de Guardiola-Castellfollit del Boix i Igualada-Font-rubí.

El nou Eix connecta les principals infraestructures viàries que vertebren Catalunya de sud-oest a nord-est com són la C-31, la C-32, l’AP-7, l’A-2, i l’Eix Transversal i permet millorar el trànsit de llarg recorregut -el temps de trajecte de Vilanova i la Geltrú a l’eix transversal a Manresa es calcula que serà de 45 minuts, gairebé la meitat respecte de la situació prèvia a les obres.

Aquest divendres ha entrat en servei la connexió entre Vilanova i Vilafranca, que té característiques d'autovia (13 quilòmetres) amb quatre carrils per a la circulació. El tram inclou cinc túnels i es faciliten connexions amb les poblacions i xarxa viària de l'entorn.

També ja és operatiu el tram entre Vilafranca i Font-rubí, de gairebé 10 quilòmetres, que té característiques de carretera convencional amb amplis vorals. Discorre entre l’enllaç sud de Vilafranca i l’enllaç nord a la carretera C-243 de Vilafranca del Penedès a Sant Sadurní d’Anoia.

Igualment ha entrat en funcionament la connexió entre Sant Salvador de Guardiola i l'Eix Transversal de 5,5 quilòmetres, una carretera convencional de dos carrils, que inclou tres túnels.

Des del passat estiu, l'Eix Diagonal funcionava entre Igualada i Castellfollit del Boix i Sant Salvador de Guardiola-Castellfollit del Boix i Igualada-Puigdàlber. En aquests trams s'han realitzat actuacions de millora de la senyalització i implantació de nous elements de seguretat viària.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Baldiri, Hostalets de Balenyà, 05/12/2011 - 22:26

!Ka bons aquetos kamakos! Ja en tenim prou de pixapins.La "foto" del dos salvadors de la pàtria em recorda a la d'En Franco i Es Solís Ruiz inagurant un pantá.!Qué contents estan!

#3.1 Ramon Carballo, Calafell, 09/12/2011 - 12:00

Da un poco de risa ese comentario, es pura envidia.Mira con ese EIX he ganado 8 minutos para llegar a trabajo. Dejate de marujeos y ve a lo positivo, el servicio que nos darça el EIX.

#2 Onofre, La Fullaca(Osona), 05/12/2011 - 20:59

Avans d'ahir l?Eix Diagonal era plé de vehicles perduts entre la seva mala senyalització.Suposso que avui ja será col-lapçat! Un cop inagurat...

#1 tomatiti, Barcelona, 02/12/2011 - 23:25

Esteeee,
Aquest famós eix diagonal no l'ha pagat encara la generalitat: és una obra de peatge a la sombra. L'explotació la duu Eix Diagonal S.A.