Societat · 10 d'Agost de 2009. 22:44h.

CiU acusa la Generalitat de deixar menors al carrer

Nous Catalans Joves diu que "han deixat al carrer un altre noi subsaharià del centre del Bosc"

CiU acusa la Generalitat de deixar menors al carrer

Èric Bertran, al mig, amb membres del grup Nous Catalans Joves

El grup Nous Catalans Joves, que lidera Èric Bertran, integrat a la Casa Gran de Convergència Democràtica de Catalunya, ha acusat la direcció general d'atenció a la infància i a la adolescència (Dgaia) i la fundació Mercè Fontanilles, que gestiona la majoria dels centres públics d'acollida de menors, de que "han deixat al carrer un altre noi subsaharià del centre del Bosc".

En un comunicat, el grup diu que "aquest noi es diu Omar Siblah Bary i segons el seu passaport té només disset anys. Un dia, sense avís previ, el centre de El Bosc li va dir que el portarien a fer-se una prova de canell. Ell s'hi va negar per dos motius. El primer, perquè sap que tots els nois als qui els han fet aquesta prova els han deixat al carrer i, el segon, perquè té el dret a negar-se a fer la prova i el seu advocat així li ho va recomanar. Al centre li van dir que si es negava a fer la prova el deixarien al carrer i així ho van fer. Al mateix dia aquest noi va quedar al carrer".

També es diu que "des de Nous Catalans Joves demanem que la Generalitat de Catalunya protegeixi els menors i que cumpleixi la llei i els protocols signats. Pensem que Catalunya ha d'ésser un país d'oportunitats i el nostre Govern no pot condemnar a ningú, però en especial a cap menor, a viure al carrer sense diners, sense poder treballar i sense conèixer a ningú. A què els condemnem?".

I s'afegeix que "a partir del setembre Nous Catalans Joves sol·licitarà al grup parlamentari de CiU que pugi el to del que s'ha fet fins ara, que intepel·li el Govern, que demani compareixençes dels responsables de la Dgaia. En definitiva, que des de l'oposició s'obligui al Govern a fer el que ha de fer: no deixar menors al carrer i protegir la totalitat de joves sense família i sense ningú de Catalunya. Des de Nous Catalans Joves tenim la sensació que els responsables de la Dgaia ens han mentit i són uns irresponsables pel que fa les seves bones intencions. Des de fa uns dies, un altre menor dorm als carrers de Barcelona. I això no ho acceptarem".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Educadora Social Indignada, Bcn, 19/12/2009 - 11:52

Aqui hay mas cosas sobre la Fundación esta diririgida por gente muy arrogante y poco preparada que se dedican a estafar dinero del contribuyente

http://mercefontanillesfabricadescla.blogspot.com/

#7 no papers per tothom, brcelona, 11/08/2009 - 14:24

ara ja no se que votaré, aquest morets de 18 anys es passen el dia robant.CIU a perdut el nord si sequeix el nen aquest del BEltran i al seu novio del colom tornaran a perdre les eleccions,

#6 Lluís, Reus, 11/08/2009 - 09:46

No tenen res millor que fer a CIU? primer convergais, voluntaris per la llengua ara menors subsharians que viuen del cuento i de robar. A tot això vol donar cobertura CIU? Això és la casa gran? jo ja no se que votaré, tots sou uns insolvents!

#5 joan, BARCELONA, 11/08/2009 - 08:47

Eric quin personatge a vuere del cuento. ahir independentista avui regionalista de CiU el que fa els sou. La veritat es que no ser peque se li dona tanta importancia aquest nen que viu del passat

#4 educador 2a part, El Baix, 11/08/2009 - 02:16

Pel que fa a la prova radiològica del canell, confirmo que pot portar a equivocacions en l'edat, però quan no hi ha documentació que la policia pugui contrastar i verificar, és el que mana, i només queden al carrer els que surten majors d'edat.