Publicitat
Societat · 29 d'Octubre de 2009. 16:00h.

CiU aigualeix la retirada de punts de Saura

En les zones a 80 de les autopistes catalanes només es perdan dos punts si se superen els 130km/h

CiU aigualeix la retirada de punts de Saura

Saura, en una imatge d'arxiu

El portaveu de Seguretat Vial del Grup Parlamentari Català (CiU) en el Congrés dels Diputats, Jordi Jané, ha donat suport al Projecte de Llei de Seguretat Vial després d'incorporar un conjunt d'esmenes que permetrà "avançar l'entrada en vigor d'algunes mesures que possibilitaran als conductors catalans que perdin menys punts".

"En concret, a partir de la publicació de la nova Llei en el BOE els conductors que superin els 80km/h en les autopistes d'accés a les ciutats com Barcelona, i sempre que no superi els 130km/h, no els suposarà pèrdua de punts com fins a ara".
 
De les 27 causes inicials que feien perdre punts es passen a 20. A més, aquelles novetats incorporades en aquesta regulació relatives a pèrdua de punts i suspensió del permís que tinguin un efecte beneficiós pel conductor entraran en vigor de forma immediata.
 
Gràcies a una esmena de CiU incorporada a la Llei els catalans no perdran dos punts com venia succeint fins a ara. A més, ha aconseguit avançar l'entrada en vigor d'aquesta mesura per a reduir el perjudici ocasionat a aquests ciutadans. “Els conductors catalans saben que es va a aplicar el nou barem de manera més d'acord amb la realitat”, ha afirmat.
 
A més s'introdueix el principi la retroactivitat per a aquells conductors que hagin impugnado la pèrdua de punts per sobrepasar l'esmentat límit de 80km/h a les autopistes si el procés d'al·legació segueix obert després de la publicació d'aquesta Llei.
 
Els radars estaran subjectes a la Llei de metrología, pel que tindran marge d'error. Conduir de forma negligent, que provocava la pèrdua de fins a 4 punts, deixa de ser causa de pèrdua de punts ja que la seva redacció ambigua podia provocar "arbitrarietats".

Tampoc perdran punts les parades o estacionaments i s'elimina la sanció de suspensió del permís de conduir.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Joan, Girona, 29/10/2009 - 16:24

A veure, calculem una mica. Amb l 'anterior llei, a l entrada de Barcelona amb 3 -6 enxampades no tenies carnet i NO et podien treure mes calers per multes. A partir d ara t en poden posar tantes com es puguin aguantar. Faran calaix