Publicitat
Societat · 30 de Juliol de 2009. 08:55h.

CiU crea una 'casa gran' per a immigrants

Colom impulsa un 'Espai Latino' amb una desena d'entitats llatino-americanes

CiU crea una 'casa gran' per a immigrants

Colom, amb membres de l'espai llatí

Convergència i Unió ha creat l'Espai Latino, un "moviment de persones, entitats i federacions" d'origen llatinoamericà en el si de la Casa Gran del Catalanisme. L'espai, impulsat pel responsable d'immigració de CDC Àngel Colom, comença amb 10 entitats i federacions i "té vocació d'esdevenir espai majoritari de trobada del món llatinoamericà que s'està integrant a Catalunya".

Són entitats fundadores de l’Espai: Asociación de Ecuatorianos del Maresme, Casa de Mendoza, Casa de Rosario Central en Catalunya, Cooperación e Integración Latinoamericana, Comité Cívico Femenino Pro Santa Cruz en España, Colombia Viu a Catalunya, Espíritu de Santa Cruz de la Sierra, Feincat, Multicultural de la Selva, Multicultural del Maresme.

Durant la roda de premsa, una de les directores d'àrea, Irma Corrales, ha expressat el desig de  "treballar per la integració dels llatinoamericans que viuen a Catalunya tot sumant-los al projecte de la Casa Gran del Catalanisme". "A l’Espai Latino entenem la integració com un procés dinàmic i bidireccional de mútua adaptació i enriquiment cultural, un camí que han de recórrer conjuntament la societat d’acollida i els nouvinguts, de forma tal que la comunitat llatina no s'aïlli de la resta de la societat que viu a Catalunya", ha reivindicat.

L'espai aposta "per la participació activa dels llatinoamericans en la vida social, econòmica, associativa, cultural i política de Catalunya, amb igualtat d’oportunitats però també, i això cal remarcar-lo, amb les mateixes obligacions", ha recordat Corrales. De la mateixa manera, ha explicat que "a l’Agenda de l’Espai Latino ocupen un lloc preferent les "accions per apropar els llatinoamericans a la cultura, la llengua, la història i les institucions catalanes".

També es vol "difondre els valors i manifestacions  de les  cultures d’origen més enllà dels respectius col·lectius llatinoamericans, i així  promoure l’intercanvi cultural i la cooperació internacional". "Recolzar els esforços dels qui volen aprendre la llengua catalana, com una forma d’integració i arrelament però sobretot d’estima cap a la terra d’acollida", és un altre dels objectius, així com "donar suport als professionals llatinoamericans perquè puguin incorporar-se plenament al món laboral".

L'espai llatino també organitzarà "activitats  esportives i culturals adreçades als joves, destinades a eradicar la intolerància, la discriminació i els ghettos". Finalment es busca "reconèixer  l’aportació dels emprenedors llatinoamericans i fomentar l’intercanvi d’experiències amb l’empresariat local". D'altra banda, CDC va participar a la Festa Nacional del Perú, que va aplegar més de 7.000 persones.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Kropotkin, Vic, 30/07/2009 - 12:55

Acabaremos viendo a Colom pintado de negro y comprandose unas maracas... Debe ser duro no poder seguir chupando del bote...

#3 marià, terrassa, 30/07/2009 - 12:02

Aquest Colom és a tot arreu: amb els inmigrants, els gitanos, el gays.... sens dubte per construir una societat de futur. Colom treu banya i puja a la muntanya....

#2 V I L A G E L I U [http://www.facebook.com/vilageliu], Égara, 30/07/2009 - 11:38

Benvolgut Manio:

Nosaltres. la gent de CiU, a diferència dels xenòfobs de PxC, no fem diferències en les persones per el fet de ser immigrants o no ser-ho. Tractem a tothom igual. Amb els mateixos drets i els mateixos deures.

#1 manio, barcelona, 30/07/2009 - 09:53

Esta clar que a CIU no els importa els catalans,solament els vots, desprès que no es queixin si la gent vota a PXC.