Publicitat
Societat · 1 de Novembre de 2012. 11:18h.

CiU defensarà al Senat la prohibició de la prostitució a les carreteres

Proposa sancionar "tant la persona que ofereix la prestació d'aquests serveis com la persona que els sol·licita"

CiU defensarà al Senat la prohibició de la prostitució a les carreteres

Una prostituta, en una foto d'arxiu

El portaveu de CiU a la Comissió d'Interior del Senat, Jordi Sendra, defensarà una Proposició de Llei que "millora" la Llei de Trànsit de 1990 i prohibeix l'exercici de la prostitució a les carreteres.

El senador ha subratllat a través d'un comunicat que en els últims cinc anys s'ha incrementat aquesta modalitat que, a més de suposar un "abús dels espais de domini públic", comporta un "greu risc per a la seguretat viària, en posar en perill la integritat dels conductors i de les persones que ocupen temporalment el voral de la via o els seus voltants".

En aquest sentit, ha recordat que a finals de 2009 es va produir la mort d'una dona que exercia la prostitució a la carretera en ser atropellada per un vehicle. La iniciativa proposa modificar l'articulat de la llei per prohibir explícitament "l'ocupació temporal del voral de la via o els seus voltants per realitzar usos i activitats relacionades amb la prestació de serveis de naturalesa sexual".

Els altres canvis proposats comportarien tipificar la infracció i especificar que els infractors són "tant la persona que ofereix la prestació d'aquests serveis com la persona que els sol·licita o accepta".

Paral·lelament, CiU ha presentat la mateixa proposta davant la Comissió de Seguretat Viària del Congrés, en la figura del diputat Jordi Jané. La formació destaca que aquesta iniciativa és un reflex de la decisió que va prendre en el seu dia el Govern.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Josep, Lleida, 02/11/2012 - 09:43

No volen que a les seves mares, germanes i dones, les pugui atropellar un coche o un camion.

#2 català, bcn, 01/11/2012 - 15:55

Les noves votants de CIU.

#1 spanihs, Madrdi, 01/11/2012 - 13:13

per que nomes a les carreteres ? es tracgta de tapar el problem o de que no vegin a lagu important recollint putes ?