Publicitat
Societat · 25 d'Agost de 2008. 18:45h.

CiU demana explicacions públiques de Saura per Vandellòs

També dels responsables de la gestió de les centrals nuclears catalanes

CiU demana explicacions públiques de Saura per Vandellòs

Joan Saura, a la seu del PSC, quan es negociava el segon tripartit

El diputat del grup Parlamentari de Convergència i Unió, Antoni Fernàndez Teixidó creu que amb l’incident d’aquest cap de setmana a la sala de turbines de la central nuclear Vandellòs II “ja plou sobre mullat” sobre el funcionament de les centrals nuclears de casa nostra. És per aquest motiu que el diputat de CiU ha entregat una petició perquè “els responsables de la gestió de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs II compareguin al Parlament de Catalunya per explicar els incidents que ambdues centrals han patit en pocs mesos de diferència”.

Teixidó ha demanat també de nou la compareixença del Conseller Saura perquè expliqui els mecanismes de coordinació entre el Govern Català i el CSN que sembla aquest cap de setmana “no han funcionat del tot bé”. Aquestes sol·licituds de compareixença se sumen a la que Convergència i Unió va fer al Conseller Castells per la fuita de partícules radioactives d’Ascó,  compareixença que està aprovada però encara no té data per dur-se a terme.

Per Convergència i Unió “hi ha dos temes que s’han afrontar d’una vegada per totes d’una forma serena, sense fer alarmisme i amb voluntat de transmetre seguretat als ciutadans”. D’una banda, per Teixidó, “cal que s’obri al Parlament de Catalunya un debat i treball sobre la situació de les centrals nuclears a casa nostra, el seu funcionament i manteniment, la seva seguretat, els mecanismes de control, els protocols d’actuació i les necessitats futures d’energia” . Fernàndez Teixidó no té cap dubte de la seguretat d’aquestes centrals i creu que, com també ho ha fet públic el CSN, els incidents no han comportat perill ni per a les persones ni pel medi ambient, “però els repetits incidents pot comportar una sensació d’inseguretat que cal evitar”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Pepita d'I, Anoia, 31/08/2008 - 22:45

Quine explicacions voleu que dongui un INUTIL com aquest. Mes valdria que anes a recollir deixalles por ahi.

#4 santi, Tornabous, 26/08/2008 - 09:03

Si això hagués passat quan governava CiU, en Saura i els seus eco-pijos haurien demanat el cap d'en Pujol. Ara, tots muts i cobrant. Després de ciinc anys de tripartit, aquest país no reacciona ni davant d'un cataclisme.

#3 carloss, barna, 26/08/2008 - 00:04

A Albert. Pregunta tambe al Saura, si es recorda de quan era delegat sindical a Fecsa: "El que importa es el benestar i la defensa dels treballadors". S'en recorda d'això? Pregunta-li.

#2 Hug, Begur, 25/08/2008 - 21:58

Un bon "puro" per Endesa e Iberdrola. per no invertir en seguretat. Pero que despres paguin la multa, eh?

#1 Albert, Mollerussa, 25/08/2008 - 20:29

On són les "enerxias netas" que pregonaves, Saura? Que no havíem quedat que tancarieu les nuclears quan governessiu? Quina vergonya de polítics!