Publicitat
Societat · 30 de Maig de 2009. 15:46h.

CiU i ERC volen Catalunya al festival d''Eurovisión'

PSC, PP i ICV es mostren en contra

CiU i ERC volen Catalunya al festival d''Eurovisión'

La cantant Soraya va representar l'Estat espanyol en l'últim festival d'Eurovisión

Ramon Tremosa, cap de llista de CiU a les eleccions europees, i Oriol Junqueras, cap de llista d'ERC, defensen que Catalunya participi al festival d'Eurovisión, per a equiparar-se als països europeus. Catalunya "ha de participar en tot" perquè necessita ser un Estat, i la presència a Eurovisión és una conseqüència més de la independència, que dóna dret a "decidir on participar i on no", ha dit Junqueras.

Tremosa, tot i admetre que està "out" d'Eurovisión perquè no veu el festival des que era petit, ha assegurat: "Si aspirem a què Catalunya sigui un país normal, hauria de poder participar-hi".

La socialista Maria Badia ha afirmat que "si Catalunya s'ha de donar a conèixer per Eurovisión, no és necessari. Millor que ens dediquem a una altra cosa". Badia s'ha referit al "nivell molt baix" del festival.

Raül Romeva,  d'ICV-EUiA, ha dit que Eurovisión "és una història comercial i no nacional", i que "no tinc cap interès especial que Catalunya hi participi", però ha matisat que "hauria de poder fer-ho, si vol".

 El PP ha rebutjat frontalment aquesta possibilitat. Vidal-Quadras ha assegurat que Catalunya "ha d'ajustar-se a la normativa internacional i punt", i ha lamentat que es votin els cantants en funció d'un criteri "xovinista i patrioter".

I Miguel Durán (C's) ha afirmat: "No sóc molt prohibicionista. S'ha de prohibir allò que està molt clar".

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 XAVIER, BCN, 01/06/2009 - 17:22

Ja tenim una feina per l'Isabel Clara Simò: cantar al Festival de "Eurovisión"; l'entrenament ja el té doncs cada cop que obre la boca canta com una calàndria

#23 anonimo, tosa, 01/06/2009 - 16:53

más caspa...

#22 Thiago, Vic, 01/06/2009 - 14:53

Jo vull la Soraya.

#21 Carles Puyol, Catalonia is not spain, 01/06/2009 - 12:06

Pels unionistes Eurovisió és el pitjor, però els hi encanta participar tot i que sempre fan el ridícol. Tranquils nois la independència de Catalunya està a prop!!!

#20 TCN, VIC, 01/06/2009 - 08:54

No hi ha res mes semblant a un espanyol de dretes, que un espanyol d'esquerres.