Publicitat
Societat · 1 de Febrer de 2012. 15:53h.

CiU, ICV i ERC porten a Europa l'agressió a un advocat per parlar en català

Recorden que segons el Tractat de Lisboa la protecció "del dret de les minories és un dels valors fonamentals de la Unió"

CiU, ICV i ERC porten a Europa l'agressió a un advocat per parlar en català

Junqueras, Tremosa i Romeva, al Parlament, en una foto d'arxiu

Els eurodiputats catalans de CiU, Ramon Tremosa i Salvador Sedó; d’ ICV, Raül Romeva i d’ERC, representats per l’eurodiputada Ana Miranda, del BNG, han presentat una pregunta escrita a la Comissió Europea per denunciar l'agressió a l'aeroport del Prat d'un agent de la Guàrdia Civil contra un advocat de 27 anys per parlar en català.

En aquesta pregunta recorden a la Comissió Europea que segons l'article 2 del Tractat de Lisboa la protecció "del dret de les minories és un dels valors fonamentals de la Unió" i que, segons l'article 10 del mateix Tractat, la Unió lluitarà contra qualsevol "discriminació per motius de conviccions personals".

En la mateixa pregunta també demanen que la Comissió "expressi la seva opinió sobre els greus fets ocorreguts i li pregunten si creu que agressions com aquesta, representen un atac a l'esperit dels tractats i els valors europeus de tolerància i no discriminació".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#9 Laura, Girona, 11/02/2012 - 21:55

Madre mía, hasta dónde llegamos por el catalanismo???? La historia del abogado este no se sujeta por ningún lado... qué pena me da este tipo de gentuza.

#8 angel, krddu, 02/02/2012 - 18:38

Aquets els de CyU que es lo que volen? pactar amb el PP i li treuen el català, li done el suport aquell noi que el guardia civil va agredir per parlar en català.........Xarnegos els de CyU.

#7 jan, bcn, 02/02/2012 - 12:38

Ja hi estem acostumats, els que ens diuen nazis als catalans son els que van tenir una dictadura durant 40 anys, defensant el que ells defensen, van pactar amb hitler i mussolini, matar milers de persones per imposar el castellà... però clar, els feixistes som nosaltres, sants collons

#6 Càssius, Bcn, 01/02/2012 - 17:56

I amb invents i provocacions identitàries com aquesta perden el seu temps pagat per els nostres diners dels nostres impostos??

#6.1 pepe, andorra, 01/02/2012 - 18:53

pasan su tiempo, sus nominas, sus cuentas de gastos...¿sigo?

#6.2 jan, bcn, 02/02/2012 - 12:37

si un castellà hagues sigut discriminat per ser-ho a Catalunya, estarieu foten el crit al cel i parlant dels nazis i d'imposicions... etc... sou uns hipocrites, o uns ignorants, mereixeu ser tractats com a disminuits psiquics

#5 SIGLOXXI, bcn, 01/02/2012 - 17:56

perfecto, otra oportunida para hacer el ridiculo de nuevo en europa. pero si es que es un continuo de estupedeces separatistas. Que no decaiga por favor