Publicitat
Societat · 31 de Juliol de 2012. 15:15h.

CiU manté les subvencions a escoles de l'Opus

Malgrat els problemes de tresoreria que han dut la Generalitat a no pagar les nòmines dels treballadors socials

CiU manté les subvencions a escoles de l'Opus

Rigau, amb Homs, en una foto d'arxiu

El Govern manté les subvencions a escoles religioses que separen nens i nenes malgrat els problemes de tresoreria que té l'administració pública i que els ha portat a no pagar les nòmines d'aquest juliols als treballadors de les entitats socials, que depenen del Departament de Benestar Social.

A pregunta dels periodistes, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha manifestat que "la llei d'Educació de Catalunya preveu uns mecanismes perquè un centre educatiu accedeixi al concert d'acord amb unes condicions". En aquest sentit, ha explicat que "la llei no estableix les escoles d'elit o no d'elit. Si acompleix uns requisits es pot acollir a la concertació". "La llei ha de ser igual per a tothom", ha afegit.

Homs també ha dit que "hi ha un marc legal, que de fet la pròpia Constitució empara, que és que d'acord amb un principis de caràcter general hi ha la possibilitat de facilitar la lliure elecció del model educatiu".

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, -en una roda de premsa el novembre de l'any passat- va explicar que s'havien retallat les ajudes a les escoles. "Han quedat afectats el conjunt dels concerts i amb la igualtat de condicions que tenen els que compleixen els requisits que el decret de concerts té".

En concret, sobre les escoles que segreguen per raó de sexe, va manifestar que "hi ha una institució -en referència a l'Opus- que marca molt l'actitud que es té envers aquest model escolar. Segurament, si aquest model escolar fos gestionat per altres organitzacions que fossin diferents potser no hi hauria la mateixa reacció".

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#26 Pere, Lund, 02/08/2012 - 10:18

CIU ens puja els impostos, ens treu serveis socials,per subvencionar una SECTA com L´OPUS DEI. Quina vergonya. I els seguiereu votant colla de xais

#23 Otger, Badalona, 01/08/2012 - 23:47

Cagundeu!!!

#22 rojo, la puta virgen, 01/08/2012 - 19:16

yo propongo plantarle fuego al santuario de torreciudad

#22.1 jordi, Barcelona, 02/08/2012 - 23:36

Un fuego purificador como el de los inquisidores!!!

#21 lins, quart, 01/08/2012 - 11:06

Es que CiU es del opus,si feu un repas de cada un dels "millors" veureu que la majoria pertanyen a "la cossa nostra".....

#20 Enric, Barcelona, 01/08/2012 - 08:45

L'Opus Dei està darrera de tol el merder de les obres d'Art de la Franja. La destinació final de totes aquestes obres serà a Torreciudad (Osca), allà on el fundador ?Escribà de Balaguer? i té el seu santuari.