Publicitat
Societat · 9 de Gener de 2010. 21:40h.

CiU, PSC i ERC endureixen la política d'immigració a Vic

L'Ajuntament deixa d'empadronar immigrants 'sense papers'

CiU, PSC i ERC endureixen la política d'immigració a Vic

L'alcalde de Vic, a la dreta, amb consellers d'ERC durant un acte oficial

La decisió de l'Ajuntament de Vic (Osona) d'aplicar noves mesures en l’empadronament de persones nouvingudes està provocant polèmica , però el municipi està governat conjuntament per CiU, PSC i ERC. Iniciativa també va formar part del govern d'unitat per a fer front al líder de la ultradretana Plataforma x Catalunya, Josep Angalda, però posteriorment se'n va sortir. Angalda, amb quatre regidors, és el principal partit d l'oposició.

La mesura -llevat de CiU, que manté silenci- no compta amb principi amb el suport de les respectives direccions de PSC i Esquerra, segons El Periódico i El País, i ha provocat també un expedient d'ofici del Síndic de Gregues. L'alcalde, Josep MariaVila d'Abadal, d'Unió, explica en canvi en una entrevista a l'Avui que "qui vol tenir la seva residència habitual, el seu domicili, a Vic, necessita algun document més que només el passaport", recorda que "el 23% de la nostra població és nouvinguda" i assegura que "mai no ens hem plantejat denunciar ningú".

El president de Ciutadans, Albert Rivera, considera d'altra banda que que el PSC, CiU i ERC s'han passat "al club de l'extrema dreta", ja que aquesta decisió suposa l'aproximació a les tesis ultradretanes d'Anglada a Catalunya o de Le Pen a França. Rivera ha indicat que aquesta és una mesura que atenta contra drets humans fonamentals, atès que sense el padró els immigrants no podran tenir accés als serves públics de salut o educació, exposant aquestes persones a situacions de risc d'exclusió social.

La mesura suposa que, a partir d'ara, les persones que arriben per primera vegada a la ciutat hauran de garantir que tenen tota la documentació en regla, en cas contrari tindran un període per normalitzar la seva situació i poder optar a l’empadronament. La majoria d'ajuntaments empadronen immigrants -encara que siguin 'sense papers'- només amb el contracte de lloguer i passaport.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#20 truth truth truth, Vic, 13/04/2012 - 11:54

Només diré una cosa:

- Deixeu de basar els vostres comentaris en prejudicis, i abans de dir res aneu al barri del remei de Vic, i de seguida veureu la situació DESASTROSA que hi ha en aquell barri. Jo hi vaig estar visquent uns anys, mai he sigut racista, però la situació és desesperant

#19 Lluis Mingot, Berlin, RFA, 21/01/2010 - 13:37

La Normativa Comunitaria, que cumple VIC, exige: Documentación Legal; estar registrado; tener domicilio y acreditar que tiene empleo o pensión de jubilado. O se regresa a origen. Espana es puerta libre de entrada a OTROS PAISES ....cd568

#18 Diego, Barceona, 14/01/2010 - 01:24

Ciutadans (C´s) es el partido que ha dicho las cosas más claras en lo que va de legislatura. Los partidos catalanistas han dado el primer paso en la línea de las políticas ultraderechistas de Berlusconi y la Liga Norte separatista en Italia.

#17 Fran, Llinars, 11/01/2010 - 10:15

Es a dir q ara q ha fracassat aixo d les consultes ja no els hi serveixen aquets inmigrants.TAnt criticar Anglada x al final fer el q ell deia,pero es clar,ara ja no es 1 accio ultra.Lo d la politica a CAt es increible i botxornos.

#16 Tià, Paisos Catalans, 10/01/2010 - 23:52

Ribera:si tant solidari ets,renuncia als teus sous dineraris i en especie,llavors parlarem.Per cert,de auests que tants arriben ten portes una bona colla a viure i conviure amb tú.