Publicitat
Societat · 27 de Gener de 2012. 19:33h.

CiU, PSC i ERC rebutgen acabar amb les multes a les persones 'sense llar'

ICV denuncia que "els instruments punitius s'apliquen a persones d'alta fragilitat social"

CiU, PSC i ERC rebutgen acabar amb les multes a les persones 'sense llar'

Una persona remena en les escombreries a Barcelona

El plenari de l'Ajuntament de Barcelona ha rebutjat una proposició d'ICV-EUiA que eliminava les multes a les persones sense llar. CiU, PSC i UpB s'hi han abstingut, mentre que el PPC hi ha votat en contra.

Ricard Gomà ha denunciat la “manca de voluntat política” de la federació nacionalista, socialistes i republicans. “La seva abstenció expressa un neguit amb què ha estat el desplegament de l’ordenança, un reconeixement tàcit de la injustícia que s’està cometent”, ha assegurat, tot recordant que en el darrer semestre 811 persones han estat denunciades “només pel fet de dormir al carrer”, i s'han hagut de retirar les multes en 391 casos.

El dirigent ecosocialista ha remarcat que "cinc anys després d’aprovar-se l’ordenança, les hipòtesis que des d’ICV-EUiA vam denunciar llavors s’han fet realitat”, i “els instruments punitius s’apliquen a persones d’alta fragilitat social”, amb un “efecte intimidador inacceptable”.

Gomà ha lamentat que, malgrat la predisposició mostrada per CiU i PSC de revisar aquesta qüestió en la comissió de seguiment de l’ordenança, “avui hagin perdut l’oportunitat d’evitar que, segons la mitjana, aquesta nit siguin multades quatre persones sense llar més”.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Edu, Barcelona, 28/01/2012 - 09:43

Això és totalment fals! L'Ordenança no permet multar els sense llar, i el que va fer ahir ICV és demagògia barata. Les multes que s'imposen són retirades per improcedents. L'error, doncs, és imposar-les. Cal donar l'ordre política adequada als cossos de seguretat.

#3 Gerard, Barna, 28/01/2012 - 04:48

Grotesc i del tot lamentable. M'és igual qui ho apliqui, qui hagi creat la normativa i qui tingui el rating mé elevat.

#2 Jacques, Barcelona, 27/01/2012 - 21:51

La llei ha de garantir que tothom la compleixi, ja hi ha mecanismes pq els casos específics se'ls retiri les multes (els sense sotre no paguen ni una multa).El què no entenc és que això ja es feia quan Goma era regidor pel que veig que només és una eina demagoga més.

#1 3%sin devolver, Pretoria a parte, b, 27/01/2012 - 21:17

¿se multaban a las personas sin techo?

Es la primera vez que lo oigo en todo el mundo.

Y si no pagaban..... ¿que le embargaban?