Publicitat
Societat · 4 d'Octubre de 2011. 09:56h.

CiU tampoc pot amb l'atur

Més de 600.000 persones sense feina a Catalunya

CiU tampoc pot amb l'atur

Francesc Xavier Mena

Catalunya ha registrat un augment de l’atur de 16.282 persones el mes de setembre, el que representa un increment del 2,8% respecte del mes anterior. A hores d’ara, el nombre total de treballadors en atur a Catalunya és de 600.930.
 
La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, ha fet una “valoració negativa” de les dades de l’atur corresponents al darrer mes de setembre “no només perquè situa per sobre de les 600.000 persones en atur,  sinó perquè és l’any que més puja el mes de setembre i perquè a més a més aquesta pujada es produeix de manera generalitzada en tots els territoris, col·lectius i sectors a excepció de la Indústria”.
 
Esther Sànchez ha traslladat la determinació del Govern de la Generalitat en la lluita contra l’atur malgrat el context econòmic actual i ha anunciat tot un seguit de mesures que es posaran en marxa aquest mateix mes d’octubre. En aquest sentit, la secretària d’Ocupació i Relacions Laborals ha avançat que aquesta mateixa setmana “sortirà el segon contingent de cursos de formació, tant l’adreçat a les administracions locals com a les entitats privades”.
 
Esther Sànchez ha assegurat que també aquest mateix mes d’octubre “es posarà en marxa un pla de xoc que integrarà un seguit de mesures adreçades a aquelles persones que perdin la cobertura”. “Aquest pla contemplarà des de plans d’ocupació, incentius a la contractació, extensió de les aules intensives de recerca de feina a tot el territori a través d’un conveni de col·laboració amb la Direcció General de Telecomunicacions, i actuacions de formació específica per adults”, ha afegit.
 
Per últim, la secretària d’Ocupació i Relacions Laborals ha afirmat que a mitjans d’aquest mateix mes el Consell de Direcció del Servei d’Ocupació de Catalunya té previst aprovar l’Estratègia Catalana per a l’Ocupabilitat i que posteriorment serà elevada al Govern per a la seva aprovació definitiva.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#7 JoanMarti, Abrera, 04/10/2011 - 22:01

Va home , aquest de CyU no foteu res per aturar l'atur. Sou el que no hi ha, segur que fareu bons al tripartit si seguiu aixi no costara gens

#6 germanapepa, bcn, 04/10/2011 - 16:54

La prepotència d'aquesta senyora és insuperable. En nou mesos no han fet res, al contrari acomiadar treballadors sanitaris, interins d'ensenyament i d'empreses públiques. I ara, correm-hi tots.
Llegiu l'article d'avui del Pais.http://www.elpais.com/articulo/cataluna/Mena/sigue/ofrecer/curso

#5 Maribel, Santa Coloma, 04/10/2011 - 15:57

La senyora Esther Sánchez va arribar amb la prepotència de ESADE i Baker

#4 Jordi , BCN, 04/10/2011 - 14:14

AH I JO QUE PENSABA QUE ARRIBARIA SUPERMAS I HO ARREGLARIA TOTO EN UN 3 I NO RES? SI ELS DEL PSC HO VAN FER MALAMENT AQUETS DEL CIU MAREMEVA QUIN DESASTRE... MAS DIMITEIX I FES UN FAVOR A CATALUNYA SI TANT ESTIMES A LA TEVA COMUNITAT( QUE NO PAIS, PERQUE SOM ESPANYOLS)

#3 fernando frias sanchez, santa coloma de gramanet, 04/10/2011 - 11:36

decir que CiU en las elecciones pasadas engaña sin piedad al electorado aprobechando e l paro que registraba cataluña pero lo primero que quiso hacer fue recortes en la enseñanza publica y en sanidad creando 600000 parados mas y eso que decian que cuando gobernaran ellos acabarian con el paro .

#3.1 Jordi, Teià, 04/10/2011 - 12:40

Fernando, un espanyolista que escriuen "aprobechando" (defenseu a ultrança el vostre idioma amb la mateixa vehemència que els immigrants musulmans reclamen mesquites, i no sou capaços ni d'escriure'l correctament), és normal que no trobi feina. No és culpa del govern: és poca formació vostra