Publicitat
Societat · 18 de Setembre de 2020. 19:37h.

"Ciutat morta" queda en evidència

Rodrigo Lanza s'enfronta a una pena de 20 anys de presó després de ser declarat culpable d'assassinat

"Ciutat morta" queda en evidència

La repetició del judici a Rodrigo Lanza, l'acusat de matar un home el desembre del 2017 en sortir d'un bar de Saragossa, ha fet augmentar la duresa del veredicte. El jurat popular, diferent al del primer judici, ha declarat culpable d'assassinat Rodrigo Lanza, amb els agreujants de dol eventual i motius ideològics i l'atenuant d'embriaguesa. La fiscalia demana ara que se li imposin 20 anys de presó.

Lanza, un antisistema que havia viscut a Barcelona, ja havia passat cinc anys a presó pel cas '4-F' per haver deixat tetraplègic d'un cop de roc a un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Els fets els va recollir el documental "Ciutat morta", on Lanza negava ser l'autor de la lesió al guàrdia urbà. El documental va qüestionar la culpabilitat dels encausats després sembrar un munt de dubtes al voltant de l'actuació policial.

El president de el Partit Popular de Barcelona i portaveu de Grup municipal Popular a l'Ajuntament de Barcelona, Óscar Ramírez, considera que l'alcaldessa Ada Colau i el vicepresident del govern Pablo Iglesias, "haurien de demanar disculpes a la família de Víctor Laínez i Juan José Sales per utilitzar les mentides del condemnat Rodrigo Lanza de manera ideològica".

El regidor popular creu que "la condemna de Rodrigo Lanza és l'evidència de la mentida que va suposar el documental 'Ciutat morta', que Ada Colau va utilitzar com a base electoral a la campanya de les eleccions municipals de 2015, aixecant una polseguera en denunciar abusos policials i dient que es volia criminalitzar els antisistema".

Ramírez ha recordat que el 2017 el ple municipal va aprovar per majoria una proposta de PP per retirar el Premi Ciutat de Barcelona al documental, una petició que l'alcaldessa Colau va rebutjar i va aprofitar per donar suport públicament a Llança i la seva família. "Demanem una vegada més que el premi 'Ciutat de Barcelona' sigui retirat a 'Ciutat morta' per a complir amb les peticions de ple i per la dignitat d'una institució com l'Ajuntament".

Finalment, Óscar Ramírez també ha criticat que "el vicepresident de govern, Pablo Iglesias es reunís amb la família de Llança i expressés el seu suport al condemnat públicament. Igual que l'alcaldessa Colau que a més va subvencionar el 2016 a l'associació Iridia, presidida per la mare de l'antisistema, amb 102.000 € de diners públics de l'Ajuntament de Barcelona".

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#29 Kropotkin, Bic, 21/09/2020 - 18:41

Que gran verdulera es la Julia Otero. Jua, jua, jua,...

#28 Ojotuerto, Calafell.tab, 20/09/2020 - 07:56

Estimado Rodrigo Lanza Huidobro, al final estás en la carcel y a mi me reconforta que la Justicia te llegue. Estoy con las familias de chilenos muertos y desaparecidos, por tu abuelo el Almirante Sergio Huidobro coleguita de Pinochet. Tu madre te ve en la cárcel. Mierda de documental. Basura. Pero os llegó la hora de la justicia. Otros en el mar.

#27 Flanagan , Tabarnia city, 19/09/2020 - 23:00

Cuarto intento con la censura, solo espero que se pudra en la cárcel esos 20 años y que colau y el chepas sean obligados por la justicia a llevarle tabaco a su amigote cada semana.

#26 Salvador, Cabrils, 19/09/2020 - 20:43

Y tan muerta que está Barcelona. Mucho más desde el 15 M y la llegada de Inmaculada Colau, la que está hundiendo a Barcelona junto con el independentismo variopinto instalado en las instituciones catalanas. Un asco. Con respecto a este energúmeno, que se pudra en la carcel.

#25 Sergi Sergio, Barcelona, 19/09/2020 - 18:32

Que sepais todos que Colau y su tropa se han dedicado a subvencionar a base de bien a todo este grupo de gentes, produciendo un autentico efecto llamada, no es nada casual que ahora Barcelona este llena de este tipo de gente, estan todos subvencionado con dinero publico.