Publicitat
Societat · 14 de Juny de 2014. 19:47h.

Clam per l’escola en català

Polítics, entitats i societat civil s’apleguen en la multitudinària manifestació impulsada per Somescola

Milers de persona han omplert els carrers de Barcelona en una multitudinària manifestació, impulsada per Somescola, per defensar l’escola en català.

Polítics de diversos colors -excepte del PPC i Ciutadans- s’han sumat a la marxa per defensar el model d’immersió lingüística. Hi han participat, entre d’altres l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol; la vicepresidenta del Govern, Joan Ortega, el president d’Esquerra, Oriol Junqueras; així com diversos dirigents de CiU, el PSC -representat només per Rocio Martínez-Sampere-, ICV i la CUP.

Somescola, una plataforma de quaranta-tres entitats cíviques, culturals i de tot l'àmbit educatiu, ha rebut també el suport de sindicats com CCOO, UGT, USTEC o el SEPC.

La marxa ha sortit de la Gran Via amb el Passeig de Sant Joan de Barcelona i ha arribat fins el Passeig Lluis Companys. Més d’un centenar d’autocars han arribat fins la capital catalana amb gent de diverses poblacions que han volgut participar en la manifestació.

Un cercavila, una vintena de grups de percussió, unes deu companyies de teatre de carrer, 20 peces de bestiari popular i 40 gegants, a més dels capgrossos que s’han elaborat a les escoles, han animat la concentració que ha tingut un caràcter festiu i familiar.

La manifestació ha comptat amb dues capçaleres, una amb líders socials i un altre amb polítics, en la qual també hi ha estat la cantant Núria Feliu. El lema ha estat “Per un país de tots decidim escola catalana" i els participants han cridat a favor de la independència i han cantat Els Segadors.

Imatge de la manifestació

Imatge de la capçalera dels polítics

Publicitat
Publicitat

184 Comentaris

Publicitat
#105 gh, Barcelona, 16/06/2014 - 11:25

Mis hijos tienen más clases de matemáticas que de física. No hay derecho, no a la discriminación de la física. ¿Se puede ser más ridículo? Se enseña en catalán para que se aprenda el catalán, el castellano, luego, viene rodado y con una clase sobra.

#105.1 iñigo, bi, 16/06/2014 - 11:40

Eso es mentira. Vamos a decir la verdad: la razón para que no quieran el castellano es clase es política. Necesitan adoctrinar a los niños y para ello hay que eliminar el castellano de la enseñanza. Se ha visto muchas veces en la historia. Y no vale con una clase. Hay niños que no saben escribir.

#105.2 gh, Barcelona, 16/06/2014 - 12:37

Iñigo, cuando dices que hay niños que no saben escribir, ¿eres consciente de que es obvio? Los niños no saben hablar, no saben escribir, no saben comportarse, por eso hay que educarlos. Con el sistema de inmersión liguistica aprenden castellano, catalán y otras materias. Está demostrado.

#104 Rafel de Rubí, RUBÍ (Nació Catalana), 16/06/2014 - 08:52

El costa de creure és que entre els feixistes de la "una, grande y libre", hi hagi un nivell cultural tan baix. I és que només de llegir alguns comentaris que hi ha aquí, ja es nota. Sembla mentida !!!!!

#103 Arturo Qué Hartura, Sarajevo, 15/06/2014 - 22:22

Vaya, vaya, vaya, ... ¿Pero no estábais pidiendo Dret a decidir? Qué mal vamos a acabar,, compatriotas...

#102 Cthulhu, No porto equipatge especial, 15/06/2014 - 21:24

Esto de la libertad de los padres a elegir la lengua de enseñanza no se aplica en ningún país del mundo. A partir de aquí todo son maniqueísmos para conseguir que el catalán desaparezca bajo la asimilación española.

#102.1 Argumentos, falaces, 16/06/2014 - 01:23

1- No pongas "maniqueismo" si no tienes ni PI de lo que significa.

2- Cataluña es una comunidad autónoma española, no "un país del mundo".

3- Lo que no se aplica EN NINGÚN PAÍS DEL MUNDO es no poder estudiar en el idioma oficial del Estado. Bueno, en uno: ESPAÑA, gracias al catalanismo.

#102.2 Omar Jayyam, BCN, 16/06/2014 - 01:41

Lo que no se aplica en ningún país del mundo es la política de inmersión obligatoria en la lengua de la minoría. Estás muy mal informado. Deja de ver TV3 y lee lo que pasa en Finlandia, Canadá, Suiza, Gales, Escocia, Irlanda...

#101 David Husselhoff y el Coche Fantástico, Bcn Españolaza, 15/06/2014 - 21:02

¡A prisa Kitt! Ando por el Hotel Vela, huyendo de Mómiums y esto es un hervidero. Recógeme frente a la sede embargada de CorrupCiu. Pruebo a ver si devuelven lo que #EspañaNoLesRoba