Publicitat
Societat · 28 de Novembre de 2020. 18:16h.

Cobren per no anar-hi

Parlament, Diputació i Ajuntament de Barcelona continuen pagant dietes malgrat el covid

Cobren per no anar-hi

El ple del Parlament en la seva darrera sessió amb només uns quants diputats a l'hemicicle

Totes les administracions han mantingut inalterades les dietes de desplaçament als representants polítics malgrat que la pandèmia de coronavirus ha fet que les reunions siguin virtuals com a mesura per a contenir la proliferació del patogen. Ajuntaments, Diputació, Parlament i Àrea Metropolitana segueixen cobrant en concepte de desplaçament per a exercir la seva feina malgrat que bona part dels desplaçaments s'han vist substituïts per reunions virtuals.

El Parlament va pagar 1,4 milions als parlamentaris per despeses de viatge tot i que els plens tenen un aforament mínim i la majoria de comissions que es duen a terme són telemàtiques, segons va revelar el programa 'Planta Baixa' de TV3 el passat dia 16 de novembre.

Les dietes dels diputats oscil·len entre els 18.000 euros anuals pels diputats de l'àrea metropolitana de Barcelona fins als 26.000 si el municipi es troba a més de 191 quilòmetres de Barcelona. Aquesta indemnització suma en total uns 246.000 euros mensuals entre tots els diputats de la cambra catalana en plena pandèmia.

Pel que fa a la Diputació de Barcelona, s'han pagat dietes per assistir a plens i comissions en els quals no ha existit un desplaçament, segons ha informat aquest dissabte el diari El País. En aquest sentit, ERC ha estat el partit que més diners ha rebut pel cobrament d'aquestes dietes. Un total de 13 diputats provincials sense dedicació exclusiva han percebut entre 1.332 i 1.751 euros mensuals, igual que altres dos diputats provincials de Ciutadans, al marge dels sous que tenen assignats en els seus ajuntaments, segons informa el rotatiu.

Cap diputat provincial de Junts per Catalunya cobra aquestes dietes, ja que en alguns casos tenen assignat el sou de la diputació així com la majoria de diputats provincials del PSC, que han renunciat al pagament d'aquestes dietes.

L'AMB, presidida per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i governada per Comuns, PSC i Junts també ha pagat dietes per assistència virtual al consell metropolità. Els comuns van renunciar en bloc a cobrar a l'inici del mandat, però no la resta de partits amb representació.

L'Ajuntament de Barcelona, per la seva part, també ha seguit pagant les dietes estipulades per assistència a ple o comissions informatives des de l'inici de la pandèmia, encara que aquestes s'hagin celebrat de manera virtual.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#10 Sergi Sergio, Barcelona, 30/11/2020 - 19:08

Son expertos en malversar fondos publicos, por tanto lo de cobrar las dietas sin desplazarse para ellos es lo mas normal del mundo.

#9 pregunto yo, Tarragona, 30/11/2020 - 10:36

¿Porqué seguimos votando ? el culpable de que estos sinvergüenzas hagan lo que hacen es de nuestro voto. No hay más.

#8 BJMR, Bilbao, 29/11/2020 - 21:20

Es que están para eso, para servir al pueblo.
¡Qué sufridos son!

#7 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia, 29/11/2020 - 20:24

"Cobren per no anar-hi", no, de hecho, cobran por no dar un palo al agua, y en eso la covid no ha cambiado nada

#6 Tirant, Bcn, 29/11/2020 - 13:05

L'anomenat "Estat de Dret" en el seu millor moment: la corrupció institucional ha adquirit grau de "normalitat" ...