Publicitat
Societat · 13 de Maig de 2009. 17:33h.

Cocaïna a l'aire de Barcelona

Segons un estudi del Consell Superior d'Investigacions Científiques

Cocaïna a l'aire de Barcelona

Una imatge de Barcelona

L'aire de Barcelona i de Madrid conté diverses drogues en suspensió, i entre elles destaca la cocaïna, segons un estudi del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) en el que s'ha amidat la qualitat de l'aire de dues estacions convencionals de control i vigilància d'aquestes ciutats.

Els investigadors han puntualitzat, no obstant això, que els resultats no són representatius de l'aire d'aquestes ciutats perquè les mostres eren només d'una zona concreta, ja que únicament es tractava de posar a punt la metodologia. Els resultats conclouen que en totes les mostres s'han trobat nivells detectables de cocaïna i de la seva metabolito, benzoylecgonina, en concentracions de 29 a 850 picograms per metre cúbic d'aire (un picogram és la billonésima part d'un gram). En el cas de Barcelona, els nivells de cocaïna detectats són similars als d'alguns metalls pesats com el cadmi o el bismuto, que són contaminants habituals de l'atmosfera i que estan regulats.

L'estudi, elaborat entre els departaments de Química Ambiental i de Geociencias de l'Institut de Diagnòstic Ambiental i Anàlisi de l'Aigua (IDAEA), ha detectat en l'aire d'aquestes dues ciutats fins a 17 compostos pertanyents a cinc classes de drogues: cocaïna, anfetamines, apiacis, cannabinoides i àcid lisèrgic.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Pep, Badalona, 13/05/2009 - 20:36

"de la seva metabolito": del seu metabòlit.
"billonésima": bilionèsima.
"metalls pesats": metalls pesants.
"bismuto": bismut.

#5 Jordi, Valls, 13/05/2009 - 20:03

Ara ja entenc d'on surten alcaldes com el Clos o l'Hereu.

#4 tabic, platí, 13/05/2009 - 18:47

el dia que nevi a bcn ens posarem les botes!!!

#3 Fèlix, Badalona, 13/05/2009 - 18:44

Òstia!! Com se n'assabentin els socialistes ens clavaran un impost per respirar!!! Respireu fons!!!!

#2 Jordi, BCN, 13/05/2009 - 18:39

Si, Josep Ma., i també s'expliquen les pixades fora de test de la Isabel Clara Simó i el comportament paranoic de Víctor Alexandre, que censura al seu bloc i hi autoescriu comentaris favorables amb ell i insultant als que opinent de manera diferent.