Publicitat
Societat · 21 de Juliol de 2010. 18:06h.

Coetzee, contra les curses de braus

El Premio Nobel de Literatura demana l'abolició

Coetzee, contra les curses de braus

Imatge d'arxiu de Joh. M.Coetzee

En una carta adreçada al president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, i a tots els diputats dels diferents grups polítics catalans, l'escriptor sud-africà Premi Nobel de Literatura, John M. Coetzee, i la vídua del filòsof Ferrater Mora, la professora Priscila Cohn, han demanat a la cambra l'aprovació de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per l'abolició de les curses de braus, organitzada per la plataforma PROU.

En l'escrit, Coetzee i Cohn es refereixen a l'argument utilitzat pels sectors taurins, els quals basen la seva oposició a l'abolició en la tesi que s'han de respectar les llibertats individuals; en aquest sentit, es mostren categòrics: "Tant per respecte a la ètica com a ulls de la llei, la llibertat individual no vol dir que siguem lliures de tractar altres éssers vius -siguin humans o no- com a nosaltres ens sembli".

La carta finalitza amb una apel·lació a respectar les diferents formes de vida animal, ja que "els espectacles de baralles a mort entre éssers humans i animals en captivitat, que les multituds del coliseu romà trobaven tan fascinants, han arribat a prendre en els nostres dies un caire moralment sòrdid. Bous, cavalls, lleons, tigres: cap d'aquestes robustes i poderoses bèsties mostra cap tipus d'interès en els combats contra humans. En un món millor, nosaltres respectaríem aquesta indiferència i els deixaríem que visquessin les seves vides en pau".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 22/07/2010 - 20:36

Sí això de les curses de braus ja comença a fer pudor a reclosit. Assassinar un animal en públic no és cultura, per molt que es vesteixi de tradició, de suposat art i arguments variats. La prova és el nivell intelectual dels toreros

#15 Fran, Llinars, 22/07/2010 - 11:38

FRANCESC xato,llegeix 1 mica poc a poc quan escric i t´evitaras sulfurar-te.Pots tenir l´opinio q volguis,pero si ets coherent tambe demanaries l´abolicio d la festa dl cargol quan el fregeixen vius entre pantxotes, rialles i vi,aixo es cultura?

#14 Rosi Carro, Barcelona, 22/07/2010 - 09:35

Felicidades Sr. Coetzee y Sra. Cohn por sumarse a las personas, cada vez mayores en número, que entendemos que progreso y evolución -hoy más que nunca- deben ir de la mano de respeto y consideración moral hacia el resto de animales con los que convivimos

#13 Francesc, Badalona, 22/07/2010 - 09:14

Pol (Llagostera). I els que estem en contra dels camps de concentració tampoc hi hem estat mai, i estem en contra de la violència de gènere i no peguem a ningú. Vaja arguments els teus. Deus tenir 12 anys.

#12 Francesc, Badalona, 22/07/2010 - 09:12

Fran (Llinars). No Fran de Llinars, aquest senyor forma part d'una conxorxa internacional en contra dels espanyols i promoguda per en Carod, no et fot. Els toros és una festa salvatge que els animalistes volen abolir. Punt.