Publicitat
Societat · 6 de Setembre de 2015. 15:25h.

Colau al·lega que no han rebut les fotos del Rei que van demanar

Topada entre l'alcaldessa de Barcelona i Llanos de Luna per la retirada del bust de Joan Carles I

Colau al·lega que no han rebut les fotos del Rei que van demanar

Funcionaris municipals retirant el bust del Rei Joan Carles

El Govern municipal ha iniciat els tràmits per impulsar una modificació de l’article 75 del Reglament Orgànic Municipal (ROM) per tal que sigui el Plenari el responsable de decidir la representació d’elements simbòlics i institucionals presents amb caràcter permanent en el Saló de Sessions. Segons la modificació que es planteja, la representació d’elements simbòlics i institucionals “respondrà a la singularitat històrica i de capitalitat de Barcelona, i als principis democràtic, neutralitat religiosa i ús no partidista”, i la seva aprovació correspondrà al Plenari mitjançant un acord adoptat per majoria absoluta.

D’altra banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha donat resposta al requeriment de la Delegada del Govern a Catalunya, Maria Llanos de Luna, que el passat 30 de juliol en relació a la retirada de l’efígie del Cap de l’Estat del Saló de Plens de l’Ajuntament. Colau constata “imprecisions i incorreccions” en el requeriment de Llanos de Luna i li recorda que l’Ajuntament de Barcelona únicament ha retirat el bust del Rei Joan Carles I, donat que ja no és Rei des del juny de l’any 2014, per la qual cosa la correcció d’aquesta anomalia no tan sols no representa cap actuació contrària a l’ordenament jurídic, sinó que significa i comporta el compliment de la llei.

L’alcaldessa explica a la Delegada que l’Ajuntament, en data 20 de juny de 2014, va sol·licitar diverses fotografies de l’actual monarca per tal de regularitzar la situació a diverses dependències municipals, sense que s’hagi rebut resposta a la petició municipal. “És sorprenent que la Delegació del Govern no s’hagi preocupat per aquesta situació durant el darrer any i, només quan des del Govern municipal es corregeix una evident anomalia, es respon amb un requeriment del tot impropi”, diu la missiva.

Colau recorda a Llanos de Luna que l’Ajuntament de Barcelona no celebrarà cap sessió ordinària del Consell Plenari fins el mes d’octubre i li fa avinent la seva voluntat i la del Govern municipal de resoldre, amb la màxima celeritat, la qüestió de la simbologia del Saló de Plens de l’Ajuntament per tal que se celebrin amb tots els elements simbòlics que s’estableixin en l’exercici de la potestat normativa que l’ordenament jurídic reconeix a l’Ajuntament de Barcelona i amb respecte a “la singularitat històrica i de capitalitat de Barcelona, i als principis de legalitat, democràtic, neutralitat religiosa i ús no partidista, que són propis de la ciutat de Barcelona”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#7 Napoleon, Paris, 07/09/2015 - 17:15

Es que el Felipet no ha trobat temps encara per passar pel fotomaton!

#6 Jep dels Estanys, Manresa, 07/09/2015 - 08:49

la Colau i els seus jugant a nens grans...

#5 Aureli Bonjorn Espasa, Guissona, 07/09/2015 - 08:48

Uy uy uy que ahora Colau y su Team se amparan en la legalidad vigente. Pobra Barcelona, trista i empobrida d'aquí abans dels quatre propers anys. Si el 27-S sale que no o desde fuera dicen las consecuencias, Afa se hará de los estelados porque Barcelona irá cayendo. ¿Enemigo? España y como no Madrid

#4 Carlos Gomez, Bcn, 06/09/2015 - 21:55

Mentre tant poden posar una retrat de Pujol I El Gran com tanta gent, la bona gent que estima tant a Catalunya patria del seu cor, ha tingut durant tants anys a la capçalera de llit.
Ningu dels que s´han acostat a ell tenen cap queixa. Ni una.
Millor que un sant.

#4.1 Hehehe, Barcelona, 07/09/2015 - 08:40

Sí, home sí. Hi ha tants independentistes que idolatren Jordi Pujol com catalans espanyolistes que idolatren Mr. X. Tú ja m'entens, oi? Ja canseu amb aquests arguments tan infantils.

#4.2 Pope, BCN, 07/09/2015 - 18:38

#4

Jo a la capçalera del llit i tinc una colla de sants: Pujol, Andrax, Bárcenas, Bankia, Naseiro, Gürtel, Fabra, Palmarena, Faycan, Trama Zeta, Hügel, Cooperación i un llarc etc. Cap d?ells és de la meva devoció. Però tu només veus la lleganya en els ulls dels altres. Tots l'han fet molt grossa.

#3 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 06/09/2015 - 19:21

Segons el sr. Millo: "Cal una nova etapa per resoldre els veritables problemes dels catalans" Ja ha començat la Llanos de Luna amb aquest problema tan greu de no tenir el bust del rei a l'ajuntament de Barcelona, i el tema de les banderes estelades. Sort en tenim del PP que es preocupa per nos