Publicitat
Societat · 2 de Febrer de 2016. 22:31h.

Colau atorga la Fira d’Abril a la FECAC tot i les causes judicials

L’actual president va ser imputat conjuntament amb l’antiga cúpula de l’entitat

Colau atorga la Fira d’Abril a la FECAC tot i les causes judicials

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una imatge d'arxiu

L’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat a la FECAC la celebració de la Fira d’Abril d’aquest any mitjançant la cessió pública d’un espai al Parc del Fòrum. L’actual president de l’entitat, Daniel Salinero, va ser imputat conjuntament amb l’antiga cúpula de l’organització en el cas que investiga si l’expresident, Francisco García Prieto, va cometre un frau amb les subvencions.

La fiscalia acusa a Garcia Prieto d’haver-se emportar presumptament 1,7 milions d’euros dels ingressos de la fira. Per aquest cas estan imputades en total 21 persones per presumptes delictes d’administració deslleial, falsedat documental, disposició fraudulenta de bens, apropiació indeguda i frau de subvencions.

En el concurs per organitzar la fira d’aquest any, el govern de Barcelona ha optat per la FECAC perquè ha presentat l’oferta econòmica més gran: 90 mil euros. L’altre entitat que competia, la Fundació FECAC, havia proposat 20 mil.

ERC ha reclamat una auditoria al finalitzar l’edició d’aquest any i assegura que l'oferta econòmica actual és desproporcionada. El president del grup municipal d’Esquerra, Alfred Bosch, ha afirmat que “aquesta desproporció fa que perdi sentit la licitació ja que queda desvirtuat l'objectiu del contracte que no és un altre que la promoció de la cultura andalusa a Catalunya”.

El Partit Popular ha reclamat al govern municipal que garanteixi la transparència de l'organització de la Fira d'Abril. El president del grup municipal, Alberto Fernández Díaz, ha demanat explicacions sobre l'estat de les subvencions a la FECAC, així com els canvis realitzats a la mesa de contractació de l'últim concurs.

El tinent alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, ha destacat que “amb el concurs públic que hem fet es dissipen els dubtes al voltant d’aquest esdeveniment cultural, un dels que més afluència té a Barcelona i que serveix d’enllaç entre les cultures catalana i andalusa i que forma part del patrimoni cultural de Barcelona”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Mercè, Barcelona, 04/02/2016 - 09:00

Aqué juguem?...¡¡quína baixada de calçes¡¡

#5 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU, EL VALLES ORIENTAL UN DE SOL NO PAS DOS, 03/02/2016 - 19:34

ADA COLAU fa RETALLADA alaFORMULA-1 Pero no fa Cap RETALLADA a la Corrupta FERIA de ABRIL de Catalunya Els LLADRES de la FECAC Ques fan Rics amb els diners publics que reben del Ajuntament de Barcelona Diputacio de Barcelona i Govern Català La Feria de Abril es una Festa Española No pas catalana

#4 narcisa, músics i berra, tots per terra, 03/02/2016 - 13:55

això és que la fada colada vol aprendre a ballar flamenco, guaita com posa les mans, jajjs.

#3 Bastet, Barcelona, 03/02/2016 - 09:27

Y cómo hemos de entender esto,Sra. Colau? Tal vez como una muestra de la regeneración política, la transparencia y de la lucha contra la corrupción cpn lo que ud. y los suyos nos regalan los oídos siempre que tienen ocasión? Porque si es así, este no es el camino.

#2 egarense, Terrassa, 03/02/2016 - 08:02

aqui en Terrassa tenemos a uno de esos presuntos 21 que no solo ha recibido presuntamente estas mordidas
Si no que esta cobrando una super pension de jubilacion porque en su dia era presidente de una asociacion vecinal a la cual presuntamente saqueo y como trabajaba para CIU lo premiaron con un pue