Publicitat
Societat · 23 de Març de 2017. 18:23h.

Colau busca feina a immigrants sense papers

Dels quinze 'manters' de la cooperativa només tres tenen la documentació en regla

Colau busca feina a immigrants sense papers

Els 'manters' que formen part de la cooperativa

L'Ajuntament de Barcelona ha impulsat una cooperativa de 'manters', anomenada Diomcoop, perquè puguin vendre de manera legal productes artesanals en mercats ambulants i fires de la ciutat. La iniciativa, ideada per una quinzena de venedors ambulants, compta amb el suport del consistori i pretén regularitzar la seva situació laboral.

Dels 200 'manters' que el govern municipal calcula que hi ha a Barcelona, quinze s'han organitzat en aquesta cooperativa, dels quals només tres es troben en situació regular. Aquestes persones han passat per un procés de formació i l'Ajuntament els ha retribuït amb una beca per valor de 500 euros mensuals.

“La idea és que amb la cooperativa les dotze persones en situació irregular puguin reintegrar-se en el mercat laboral”, ha assegurat el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Gerardo Pisarello, qui ha explicat que la cooperativa “és un procés vinculat a plans d'ocupació” que “ha de seguir un tràmit i passar per la delegació del Govern espanyol”, ja que és la responsable de regularitzar la situació dels immigrants.

Pisarello ha reconegut, en tot cas, que la iniciativa “no resoldrà la venda ambulant no autoritzada de la nit al dia”, però ha qualificat la cooperativa de “pas molt important” i la constatació de què “hi ha alternativa a la il·legalitat no buscada”.

L'Ajuntament ha seleccionat quinze persones de les 83 que es van presentar al procés de selecció, però el projecte es preveu ampliar-ho fins a 30 immigrants. Els seleccionats participaran en una cooperativa que treballarà en mercats i fires venent productes de comerç just i de proximitat, instal·lats en 234 paradetes.

Gerardo Pisarello, amb una de les persones de la cooperativa

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 alejandro asencio, barcelona -hospitalett de llobregat, 10/01/2018 - 13:47

yo tengo un año viviendo en barcelona estoy enpadroando y quisiera que me ayuden para poder conseguir trabajo y asi poder obtener un contrato tengo 26 años...

#7 Driss, Borcilona , 24/03/2017 - 22:18

Hola yo soy un hombre de 40 años tengo más que en Catalonia 10 años y no tengo residencia cómo

#6 Ves per on, Barna-Sants, 24/03/2017 - 13:42

Perquè a nosaltres ens vagi malament ens n'hem d'alegrar de què als altres també els hi vagi malament? Egoistes!!

#5 luis, barcelona, 23/03/2017 - 20:46

el mundo al reves
Yo tambien quiero los 500 para mis conocidos en paro

#4 Alejandro, Barcelona, 23/03/2017 - 20:20

Catalunya tierra de acogida: da trabajo a los sin papeles que lo solicite. Abstenerse los españoles catalanes aunque tengan papales. Los primeros pueden dirigir su solicitud al Ajuntament de Barcelona.