Publicitat
Societat · 19 de Desembre de 2015. 20:57h.

Colau canvia la pista de gel per una fira de consum responsable

Amb entitats d'economia social i solidària

L'alternativa del Govern de Colau a la pista de gel de Xavier Trias, ha sigut la Fira de Consum Responsable i Economia Social i Solidària. La fira es combina amb un espai d’activitats lúdiques en què es fan tallers de reciclatge, de generació alternativa d’energia i espectacles de música i d’humor.

En total, 65 entitats hi mostren els seus projectes i productes de proximitat, acompanyats d'activitats lúdiques per a totes les edats que, de moment, tenen una bona acollida. Avui l´alcaldessa s´ha deixat veure per la plaça en un ambient familiar.

La primera edició de la Fira de Consum Responsable i Economia Social i Solidària serà entre el 19 de desembre i el 4 de Gener, serà una mostra d'entitats i empreses que promouen i fan possible un consum responsable i, alhora, una economia basada en les persones i les seves necessitats reals.

A la fira hi ha casetes d'alimentació, roba, cultura, finances ètiques i salut, entre d’altres.

El primer dia han envaït el centre de la plaça tot tipus de jocs i fins i tot animals fets amb materials reciclats. Però les activitats variaran cada dia amb diverses temàtiques: esport, màgia, art, circ…

Durant els dies vinents, altres activitats seran les degustacions de vins, olis i cerveses artesanes, així com la presentació de llibres o debats sobre els mitjans de comunicació. També hi haurà un taller de reparació de bicicletes de Biciclot, on un expert ensenyarà a tothom que ho vulgui a reparar les bicicletes.

Un primer bloc d’activitats a la plaça de Catalunya es compon de quatre activitats fixes, es pot veure l’espectacle de teatre de carrer El carilló de Nadal, de la companyia Cia La Tal, amb una escenografia formada per un gran rellotge del qual en van sortint personatges que es mouen a ritme de carilló.

En una altra zona de la plaça es pot veure la instal·lació artística El bosc dels desitjos, un gran ‘bosc’ amb arbres fets d’escales i branques, inspirats per l’arbre d’Agramunt, idea original de Josep Guinovart on s’hi podran penjar els desitjos de tots dels visitants que s’hi acostin.

També, cada vespre les Fonts de la plaça, rehabilitades recentment, es veu l’espectacle d’aigua, llum i so La Font del Solstici, creat pel col·lectiu Playmid, que té una durada de deu minuts, el públic avui  ha mostrat la seva satisfacció aplaudint.

Del 2 al 4 de gener arribaran els carters reials: el Patge Gregori, la Patge Estel i el Patge Omar, uns emissaris de Ses Majestats ben coneguts pels nens i les nenes de Barcelona i recolliran les cartes dels infants que s’hi acostin.

Imatge de la Fira

Colau, a la Fira

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 nadia, Barcelona, 21/12/2015 - 11:38

Des de fa ja 4 anys, el mes d'octubre se celebra a Barcelona ciutat la Fira de l'Economia Solidària, organitzada per la Xarxa d'Economia Solidària (XES).

#6 Ccc, Bcn, 20/12/2015 - 09:26

Divendres tarda ni una sola persona... per fer-s'ho mirar.

#5 Joan, Sabadell, 20/12/2015 - 08:53

Tipiques paradetes de carrer que ni et donen ticket ni deuen declarar la meitat del que venen per no pagar iva. Consum responsable... I tant.

#4 Vergonya aliena sento, Barcelona, 20/12/2015 - 03:39

Fora els Reis Mags !!!!! Visca la República Catalana !!! Guillotina a la Plaça de Catalunya !!!! jajaja

#3 Colau, la insensible, barcelona, 20/12/2015 - 03:04

La Colau s'ha quedat curta. No és prou sensible. Hauria d'haver muntat una Fira Catalana dels Top Manta. Aquesta és una comunitat ciutadana desafavorida. I la Colau, res. (És clar que la Fira del Consum representa calerons i la dels top manta, no...