Publicitat
Societat · 16 de Novembre de 2022. 20:47h.

Colau censura paraules

Insta a dir "extremisme violent" en comptes de "terrorisme"

Colau censura paraules

L'Ajuntament de Barcelona ha editat una "guia cultural amb perpectiva intercultural" on insta la població a fer us d'un "llenguatge inclusiu". "Cal evitar expressions que són conseqüència de l'etnocentrisme i el racisme", remarquen.

Entre les paraules que aquesta guia demana no utilitzar es troben "persona immigrant". L'Ajuntament explica que s'ha de dir "persona migrada" atès que "la migració és un procés que comença i acaba. No és per si mateix un tret definitori".

Tampoc no es pot dir "immigrant il·legal", sinó que s'ha de dir "persona en situació (administrativa) irregular". "Cap persona és il·legal", explica la guia per justificar aquesta recomanació.

L'Ajuntament, de la mateixa manera, considera "racista" parlar de "terrorisme islàmic" o "terrorisme gihadista". Considera que s'ha de parlar d'"extremisme violent" per evitar estigmatitzar l'islam o "reduir la gihad a la violència".

D'altres expressions que cal evitar, segons la guia, són "persona de color" atès que "és ofensiu". Proposen dir "persona racialitzada", "persona afrodescendent" o "persona negra".

També cal evitar parlar de la "raça gitana" i demana fer servir la terminologia "poble gitano". Finalment, censura expressions com "anar al paki/anar al badulaque/comprar al xinès" i proposa "anar al supermercat/anar al [nom del supermercat o botiga]/comprar al basar".

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#25 Diccionari català/integrador, Chez Titole d'Empordà, 18/11/2022 - 10:20

Polític: Generador de riquesa (pròpia)
Alcaldessa: Vigilanta (en femenì) del benestar urbà segons el barri.
Regidor i regidora (oju): Actiu essencial per la (bona) vida dels essencials
Partits progressistes: Garants (i garantes) del futur del país en ruina llevat d'ells (i elles i ellis)
Llenguatge integrador: Gran idea per no fotre res.

#24 Fran, Girona, 17/11/2022 - 20:08

Nada de nuevo por parte del Comunismo. Dicen que son el partido de las libertades y derechos, cuando lo unico que hacen es dirigirte tu vida, pensamiento, lenguaje y todo. Asi es el comunismo

#23 Alejandro , Santa Coloma de Gramanet, 17/11/2022 - 18:26

Cuanto ha costado la broma

#22 Cajonacona, Barcelona, 17/11/2022 - 16:58

Pero no usen la censura con mi anterior comentario no publicado. Solo la he llamado lerda, y no la estaba insultando, la estaba describiendo. Y solo la mandé a donde las vacas vacían sus intestinos en lenguaje politicamente correcto. Podía haber puesto que se fuera a la m... De una vez por todas, jolin !!

#21 Capit@n España, Purgandus populus!!, 17/11/2022 - 13:25

Es mejor decir "terrorismo machista" como dicen las acolitas de la Sra. Colau.
Bobada de neolenguaje.