Publicitat
Societat · 18 de Febrer de 2020. 19:42h.

Colau colla els restaurants de la Plaça Reial

Puja la taxa més d'un mil per cent

Colau colla els restaurants de la Plaça Reial

Una de les terrasses que hi ha a la plaça Reial

Els restauradors de la plaça Reial estan en peu de guerra contra l'Ajuntament de Barcelona per l'impost de la via publica, que s'ha apujat un 1.136%. Amb l'increment, una persona que pagava 4.700 euros ara haurà de pagar al voltant de 47.000, sense comptar els lloguers i altres tasses, denuncien els restauradors.

L'Associació d'Amics i Comerciants de la Plaça Reial ha realitzat accions legals contra l'Ajuntament de Barcelona per l'increment de la taxa de terrasses i els empresaris del sector demanen "l'anul·lació de l'ordenança fiscal 2020".

Manoli, una de les restauradores afectades denuncia que li han reduït el nombre de taules de les quals posava a la terrassa. "A sobre que hauré de pagar molt més em treuen taules, hauré de reduir personal i nosa fins on hauré d'arribar, som petits empresaris i vivim d'això" ha lamentat. "Hi ha temporades de l'any que no podem pagar ni les despeses del local, hem de posar diners de la nostra butxaca" ha denunciat, recalcant que "arribarem fins a on calgui".

La presidenta de L'Associació d'Amics i Comerciants de la Plaça Reial, Marisol Jiménez, a més, també ha denunciat "problemes de seguretat, d'incivisme, venda de drogues, fins i tot quan truquem a la Policia no ve".

Des del PPC, per la seva banda, han reclamat un conjunt de mesures fiscals i econòmiques -bonificacions, línia de subvencions, etc- per "revertir la pujada totalment desproporcionada de la taxa de vetlladors i terrasses". El grup municipal del PPC considera que l’augment de l’impost "posa en perill la continuació del teixit comercial de la zona". També reclamen “incrementar la presència policial a la zona per millorar la seguretat de clients".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Ojotuerto, Calafell.tab, 21/02/2020 - 10:28

La presencia policial la han mandado a cortar la Meridiana. Coches, furgonas agentes encapuchados Lo que haga falta.

#7 Pepón, Bcn, 19/02/2020 - 09:21

Genial, nuestros políticos no sólo no crean empleo sino que además lo destruyen. Son unos cracks.

#7.1 Sado-masoquisme amb barretina, Chez Titole, 19/02/2020 - 14:44

Tristament encara la tornareu a votar.

#6 Pepón, Bcn, 19/02/2020 - 09:21

La manía de los politicastros de esta ciudad contra las terrazas es para hacérselo mirar. Las terrazas no sólo no molestan sino que dan alegría a la ciudad y son una sana y natural costumbre. Yo quiero una Barcelona con terrazas. Las plazas sin terrazas son tristes y absurdas.

#5 Soloesmiopinion, Tabarnia, 19/02/2020 - 08:54

Eso no es nada comparado con los 4.000 millones de euros de inversión en el 22@ que acaba de paralizar con la complicidad del PSC. Van a dejar BCN como un erial.

#4 Ramon , Maraesme, 19/02/2020 - 06:40

El unico error es que personas que nunca han gestionado nada propio y no se han jugado su dinero, estén al frente de administracions y de un monton de dinero publico
Solo saben subir impuestos, no saben generar riqueza, su metodo nos llevara a la misèria y a la subida del paro, en españa y cataluña pasara igual, són del mismo pensamiento..