Societat · 14 de Maig de 2020. 15:38h.

Colau envia "suport i escalf" als bars

Després que Salut els deixés fora de la fase intermèdia

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat "suport i escalf" als bars i restaurant de la ciutat, que aquest pròxim dilluns no podran obrir perquè la proposta de desescalada que ha fet Salut encara no els permet obrir el pròxim dilluns.

Ho ha dit en la roda de premsa conjunta amb el Govern, on Salut ha proposat que Barcelona i gran part de la zona metropolitana entri dilluns en una fase intermèdia de desescalada, entre la 0 i la 1, si el Govern espanyol ho accepta. Les botigues petites podran despatxar sense cita prèvia, però no obriran les terrasses de bars i restaurants ni es permetran les reunions de fins a 10 persones.

Colau ha manifestat que "les terrasses és un tema molt important a la nostra ciutat, ja que els restaurant i els bars és una de les activiats economiques més importants i donen vida a tots els nostres barris". "Des d'aquí, tot un missatge de suport i escalf", ha reblat.

L'alcaldessa ha destacat "la funció social i emocional" de les terrasses "com espais de retrobada de dos mesos de confinament". En aquest sentit, ha afegit que "volem facilitar que retorni aquesta activitat el més aviat possible" i ha remarcat que "estem treballant perquè això sigui possible el dilluns 25 de maig".

Salut preveu en canvi que, d'aquesta zona metropolitana, l'Alt Penedès, el Garraf i el Baix Montseny, passin a la fase 1, com Girona, Lleida i la Catalunya Central. El Baix Montseny inclou aquests municipis del Vallès Oriental: Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Campins, Montseny, Fogars de Montclús, Gualba, Vallgorguina, Llinars del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor i Vilalba Sasserra.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#11 Gerard de sarria, SARRIA, 15/05/2020 - 16:39

Terrasses i bars hi tant... Molt més que les biblioteques. Els seus votants son uns gran usuaris D aquest cenacles. A Badalona i SANT Andria encara mes

#10 Sergi Sergio, Barcelona, 15/05/2020 - 09:43

"SUPORT I ESCALF" Primero los frie a impuestos, les sube las tasas municipales cobrandoles 4 veces mas, los machaca quitandoles mesas y sillas y dejandolos sin mas de media terraza y ahora les da "suport i escalf" el cinismo y la jeta de cemento armado de esta señora es infinito.

#9 Amable petición, Barcelona, 15/05/2020 - 08:22

¿Y a los trabajadores de Nissan ?

#8 Eric, Barcelona, 14/05/2020 - 23:48

Escalf?
Pujant impostos un 500% a les terrases bruixa
Per comprarte el Peugot de 47.000 Eur

Cinica

#7 Marc, Barcelona, 14/05/2020 - 19:12

Menos mal que tenemos a políticos cono colau que en momentos como estos sacan su gran valor como estadistas y nos sacan las castañas del fuego, venga ahora a montar una gymkana.