Publicitat
Societat · 22 de Novembre de 2016. 17:18h.

Colau fa un pessebre que sembla una base espacial

Collboni espera que “tingui la polèmica corresponent de cada any"

Colau fa un pessebre que sembla una base espacial

Imatge dels preparatius del pessebre

El pessebre que enguany ha instal·lat l'Ajuntament de Barcelona a la plaça de Sant Jaume sembla una base espacial. Està format per nou boles gegants transparents que volen recordar les boles de neu decoratives. El pessebre en el seu conjunt simbolitza el poema nadalenc 'Ho sap tothom i és profecia', de J.V. Foix i cada bola escenifica una part d’aquesta obra.

Només una de les boles tindrà figures tradicionals del pessebre. És la que fa referència al naixement que estarà formada per unes figures d’abans de la Guerra Civil de Jesús, sant Josep, la Verge i l'àngel anunciador provinents del Museu de Sants d’Olot. En una altra bola, apareixen els Reis, però estan escenificats per Joan Miró, Pau Casals i Josep Vicenç Foix. Se’ls representa conduint un tren.

El Tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament, Jaume Collboni, admet que espera que “tingui la polèmica corresponent de cada any, perquè sinó no seria un pessebre”. “Esperem que cada ciutadà el valori des del punt de vista estètic, artístic i cultural", ha reblat.

L’Ajuntament vol amb el pessebre d’aquest any retre un homenatge al poeta Josep Vicenç Foix, coincident amb el 30è aniversari de la seva mort. La instal·lació és obra de Quim Domènech i Toti Toronell. Toronell l’ha definit com una “instal·lació per un cicle nadalenc”. “Fa referència al Nadal i ens aboca el pessebre, però és més que això”, ha afirmat.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#16 botifler1914, sINITACA, 23/11/2016 - 14:21

Paso de que unos indigentes mentales me provoquen.

#15 Rosa-María Torrent, Barcelona, 23/11/2016 - 08:33

Ja ho ha dit ben clar el Sr. Bollboni: a la recerca de la polèmica. Voleu pessebre? Dons aqui el teniu. No seré pas jo qui vagi a fer-els-hi el joc anant a contemplar-l'ho.

#14 Cotorruela, Barcelona, 23/11/2016 - 06:51

puro. Y al "rollingestoniano" Collboni, mientras se generen polémicas se habla de ellas y así no se habla ni por asomo la magnifica lección de oposición en que decían que harían y relamente lo que hacen. Pero ya han "pillado" asiento en el trenecito.

#13 Cotorruela, Barcelona, 23/11/2016 - 06:49

demagogia (de Colau básicamente y yours friends) le dan la vuelta a cualquier cosa en la política de escaparate, de grandes palabras y pequeños hechos, de promesas fallidas por culpa de los demás. Vamos populismo advenedizo en estado

#12 Cotorruela, Barcelona, 23/11/2016 - 06:48

Como yo lo valoro: mítica Colau tu paso por la PAH y en la campaña berreabas a toche y moche lo malo de la vieja política, que con la que por cierto has pactado. Valoro que es el chocolate del loro, pero ni aunque gaste 1.000 euros usando su casposa