Publicitat
Societat · 3 de Maig de 2019. 17:33h.

Colau mata el zoo

No tindrà ni lleons ni elefants ni girafes ni zebres

Colau mata el zoo

El govern d'Ada Colau ha aconseguit aprovar en l'última sessió plenària de la legislatura dues iniciatives que implicaran la mort del Zoo de Barcelona, que no comptarà amb espècies com ara lleons, elefants, girafes o zebres, entre d'altres. El recinte mantindrà les espècies que hi ha en l'actualitat però no incorporaran nous exemplars quan aquests morin. Els elefants, lleons, camells, girafes i ossos passaran ben aviat a formar part de la història del recinte.

La reforma aprovada -la Iniciativa Ciutadana i el Pla Estratègic del Nou Model de Zoo de Barcelona- aposta per un zoo amb un criteri conservacionista, on només es permetrà la reproducció de les espècies que es puguin reintroduir al seu hàbitat i fauna autòctona.

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat així una iniciativa ciutadana d'ordenança d'animals i el Pla estratègic del nou model del Zoo. El Pla Estratègic del nou model del parc, promogut per la direcció del Zoo, s'ha aprovat per unanimitat mentre que la modificació de l'ordenança d'animals ha rebut el vot afirmatiu de Barcelona en Comú, el PDeCAT, ERC i Juanjo Puigcorbé. La CUP s'ha abstingut, i C's, PP i PSC han votat en contra.

El Consistori barceloní considera que amb "el nou marc legal, i de planificació aprovada, posen els fonaments per a la modernització del Zoo, on la conservació, el gaudi, l'educació i la recerca aniran de la mà".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#21 Rafa, Sant Vicenç dels Horts, 05/05/2019 - 14:23

Fiqueu una Colau Barcelonina en una gabia amb un altre especimen que le agradi (mascle o femella) i que probin. Si s'arriba a reproduï serà un trionf.

#20 Finsescoions, Blanes, 05/05/2019 - 13:03

Els animals salvatges s'han de retornar al seu hàbitat perquè visquin amb plenitud la seva llibertat

#19 Maria Martinez , Barcelona , 05/05/2019 - 00:55

Los animales en su habitat,gracias

#19.1 Hilario, Barcelona, 06/05/2019 - 06:56

Pues ya sabes, tú y todos los podemitas a la selva.

#18 Marco Gonzalez Morillo, Montornés del Valles, 05/05/2019 - 00:42

Sí sí. Poneros vosotros en sustitución de los animales que van a desaparecer.... Tenéis menos empatia... Creo que hay cosas mejores que enseñar a vuestros hijos en vez de enseñar a seres vivos enjaulados de por vida,.... Egoístas!!!

#17 joan, BCn, 04/05/2019 - 17:42

Este titular es manipulador y tendencioso.Cualquier biólogo o naturalista te dirá que tener animales salvajes exóticos enjaulados como espectáculo es una barbaridad de otra época, la reforma si peca de algo es de retraso.