Publicitat
Societat · 17 d'Agost de 2021. 10:59h.

Colau oblida les pilones

Culpa al Ministeri de l'Interior i a la Generalitat per l'atemptat, però oblida que l'Ajuntament tampoc va prendre mesures

Colau oblida les pilones

Ada Colau, en una imatge d'arxiu

L'alcaldessa de Barcelona ha eludit responsabilitats sobre els atemptats de Barcelona en una entrevista a Rac1. Colau ha afirmat que "el Ministeri d'Interior va posar en marxa mecanismes insuficients, i la Generalitat hauria de fer autocrítica".

Les declaracions de l'alcaldessa de la capital catalana no han comptat amb l'autocrítica que reclama a la Generalitat. Colau no ha volgut recordar que l'Ajuntament no va instal·lar pilones a La Rambla de Barcelona fins al 12 de desembre de 2017, gairebé quatre mesos més tard de què succeïssin els atemptats. Avui es compleixen quatre anys dels atemptats de Barcelona i Cambrils que van deixar 16 morts i més de 140 ferits.

Colau afirma que "l'administració ha de fer autocrítica, pot fer molt més". L'alcaldessa de Barcelona acusa el Ministeri d'Interior d'utilitzar "mecanismes insuficients" i a la Generalitat de "no haver fet en quatre anys cap mena de dispositiu per atendre les víctimes".

La reacció per part d'altres grans ciutats europees va ser més ràpida, tot i que Barcelona ja era coneixedora dels antecedents d'atemptats a altres zones d'Europa. Niça, França, va ser la primera ciutat que va col·locar pilones i cadenes de metall al passeig Marítim. Allà va tenir lloc l'atemptat amb l'atropellament d'un camió el 2016 que va acabar amb la vida de 86 persones i va deixar a més de 400 ferits.

A Berlín, Alemanya, també es va actuar ràpidament amb la col·locació de barreres després de l'atemptat que va matar 12 persones al mercat nadalenc de la ciutat, el 19 de desembre de 2016. Al Regne Unit es van col·locar obstacles en vuit dels ponts que travessen el riu Tàmesi després l'envestida terrorista amb un cotxe el 3 de juny de 2017.

Tot i els antecedents, l'antic primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, també va optar en el seu moment per culpar a Interior. Va defensar que a la Rambla no comptaven amb obstacles per a vehicles perquè "les mesures de seguretat antiterrorista les determinen els responsables d'Interior"

Aquest quart aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils és el primer que té lloc amb els tres membres de la cèl·lula gihadista que van sobreviure condemnats. Dos d'ells van ser condemnats a penes de 53 i 46 anys per pertinença a organització terrorista, fabricació d'explosius i estralls en temptativa en concurs amb 29 delictes de lesions. El tercer va ser condemnat a 8 anys com a col·laborador. Algunes de les acusacions particulars i populars demanaven que fossin condemnats per homicidi. La sentència no és ferma i les víctimes la van recórrer.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#19 Joan Carles, Barcelona, 17/08/2021 - 16:46

Quina barra !!
Es va negar a posar pilones tal com li va demanar el Ministeri de l'Interior !!!
Molt després dels morts les va fer posar.

#19.1 pepe, andorra, 17/08/2021 - 23:52

pero a los ciclistas de la calle provenza si q se los puso y por supuesto, estaban puestos en la esquina q hay debajo de su despacho y donde alguna vez aparque para comer uno de los mejores bikinis de Barcelona. Antes, ahi, aparcabamos todos, con franco incluido, ahora, solo aparcan los politicos, es decir, los vasallos del señor feudal, ajo y agua

#18 recordad 6 y 7 de septiembre , Secesionismo es fascismo , 17/08/2021 - 15:31

Poner bolardos no, pero sí montar un aquelarre para que los secesionistas se revolcaran en su odio al tiempo que se reían todas las gracias a los islamistas mientras los parientes de los muertos en el atentado eran arrinconados y vejados

#17 David, FOLGUEROLES, 17/08/2021 - 15:02

En en un país serio, democrático, con gente normal y serio, esta fulana no hubiera llegado ni a alcaldesa de un pueblo pequeño.

#15 Salambó, Barcelona, 17/08/2021 - 14:29

El 99% de condenas al atentado omiten los adjetivos "yihadista" e "islamista", como si hubiera un terrorismo "mágico" que no fuera culpar de nadie.

#13 JOSEP PAGES EL AVI DE CARDEDEU, ADA COLAU VA POGUER FER MOLT , 17/08/2021 - 13:52

ADA COLAU Aprendido muy bien del Govern Català este siempre culpa a MADRID de todo lo que asen mal ellos .Ada Colau la Alcaldessa del Ajuntament de Barcelona Culpa a la Generalitat al Govern Català de tot .Pero ella cobra molt cada mes per cuidar molt millor de la Ciutat . Cosa no fa no esta segura ni neta, gent viu al carrer .