Publicitat
Societat · 19 de Novembre de 2019. 17:34h.

Colau reacciona amb tres setmanes de retard

La Guàrdia Urbana desallotja la Plaça Universitat

Colau reacciona amb tres setmanes de retard

Imatge de l'WC improvisat a Plaça Universitat

Efectius de la Guàrdia Urbana de Barcelona han desallotjat durant la matinada d'aquest dimecres l'acampada que el passat 30 d'octubre es va instal·lar a la plaça Universitat de la capital catalana, en el marc de les protestes contra la sentència del judici per l'intent de fer efectiva la independència de Catalunya durant la tardor del 2017.

En el transcurs del desallotjament els agents haurien practicat al menys dues detencions, durant els moments de tensió que s'han produït entre els efectiu del cos i els joves acampats. Al voltant de la una de la matinada, els agents han accedit a la plaça per la Gran Via i han obligat uns 70 joves a abandonar la zona.

La degradació de la plaça Universitat havia augmentat després de tres setmanes d'acampada davant de la permissivitat de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat. Ni l'administració autonòmica ni el consistori havien pres cap decisió arespecte, tot i la perplexitat de veïns i turistes.

L'espai, tallat al trànsit pels estudiants des del passat 30 d'octubre, havia incorporat un lavabo elaborat amb palets de fusta i una lona de plàstic enmig d'unes qüestionables condicions fitosanitàries. Els acampats han aixecat la tapa d'un baixant d'aigua per tal de fer-hi les necessitats directament. L'aparició del nou WC es produeix després que els Mossos d'Esquadra confisquessin un lavabo mòbil i material d'obra que es trobava a l'acampada degut a la denúncia per robatori per part d'una empresa constructora.

whatsapp-image-2019-11-19-at-16.09.03.jpeg

Aquest dilluns es va fer públic que una de les participants en l'acampada de la plaça Universitat hauria estat víctima d'una violació dimecres de la setmana passada en una de les tendes, segons va explicar ella mateixa als organitzadors.

L'espai es mantenia bloquejat el trànsit amb una barricada enmig del carrer feta amb fustes i cartons que impedeixen també la circulació. Entre les desenes de tendes de campanya que es trobaven a la plaça apareixien ben visibles cartells antimonàrquics, llaços grocs i alguna pancarta reclamant la llibertat dels dirigents independentistes presos.

acap.jpg

L'acampada, en estar ubicada en una confluència de carrers amb molta afluència de vehicles, mantenia tallades al trànsit artèries principals de la ciutat, com ara la Ronda Universitat, la Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer Aribau en aquell tram.

El Conseller de Territori en funcions, Damià Calvet, havia delegat en l'Ajuntament la responsabilitat del desallotjament afirmant que el Consistori "és el competent en la via pública" aquest dimarts en roda de premsa. "Tot el que fa referència a l'acampada de Plaça Universitat ho sabem a través de l'Ajuntament, que és el competent en la via pública" ha dit.

El tinent d'alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, per la seva part, ni tan sols va concretar aquest dilluns si l'Ajuntament és partidari de desallotjar l'acampada o no. "Quan hi hagi novetats els ho comunicarem" es va limitar a dir, afirmant que "estem treballant molt estretament amb el Departament d'Interior i els Mossos d'Esquadra".

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#35 Angeles, barcelona, 22/11/2019 - 09:33

Colau como se te ve el plumero, como tu amigo iglesias tiene que dar la talla para pactar con psoe, pues ahora tenéis que limpiar vuestra imagen. Pues a mi no me engañáis. Ahora vas de digna y buena desalojando plz universidad, votando en contra a la propuesta de la cup sobre la morarquía cuando has negado el saludo al Rey ... que asco de poder...

#34 botifler1914, Waterpus, 21/11/2019 - 09:31

A cagar a casa.

#33 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CATALÀ EMPRENYAT ., ADA COLAU ,,ESPERABA FERU DESPRES DEL DIA 10-N ABANS PERDIA VOTOS PERDIA VOTOS DELS , 20/11/2019 - 21:18

Ada Colau La Alcaldessa dels Comuns , a esperado Terminara las Eleccions Generals del dia 10-N , per fer la seva feina i ob ligació Si u feia abans fuera perdido muchos votos dels joves De aquesta manera los a TENIDO CONTENTOS Y ENGAÑADOS . Adem as ara no man da sola lo que pasi a Barcelona tambe perjudica al P.S.C .

#32 Sergi Sergio, Barcelona, 20/11/2019 - 17:53

Tres semanas ha permitido una acampada ilegal la señora alcaldesa, si cualquiera de nosotros hubiese montado un camping en pleno centro de Barcelona hubiesen tardado minutos en desalojarlo pero claro, el separatismo tiene bula, patente de corso, ellos pueden cortar calles, impedirte el paso, amenazarte, robar, destrozar, quemar...

#31 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 20/11/2019 - 15:45

La actuación de Falsa Colau se debe a que el pacto de gobiernopara el Estado y para la Degeneralitat con el PSOE/PSC está ya atado y bien atado.