Publicitat
Societat · 27 de Setembre de 2021. 08:58h.

Colau va suprimir els antiavalots de la Urbana

Ara es troben a faltar

Colau va suprimir els antiavalots de la Urbana

Policia reculant a les festes de la Mercè / Foto: Elisenda Colell

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va decidir suprimir la unitat d'antiavalots de la Guàrdia Urbana el 2018 i crear una altra unitat de característiques i funcions similars. Aquest cap de setmana, coincidint amb les Festes de la Mercè, la policia municipal s'ha vist desbordada quan milers de persones han participat en botellots a l'avinguda Maria Cristina i la platja de Bogatell, que han derivat amb incidents violents com pillatges, baralles i persecucions, entre d'altres.

Els Mossos d'Esquadra, en un operatiu conjunt amb la Guàrdia Urbana, han detingut 30 persones en diferents punts de Barcelona, principalment a la zona de platges i al centre de la ciutat. Se'ls relaciona amb robatoris violents, robatoris amb força, furts, atemptats als agents de l'autoritat i desordres públics.

El 14 de febrer de 2019, l'ajuntament barceloní va aprovar "la modificació de l'organigrama de la Gerència de Seguretat i Prevenció en l'àmbit de la Guàrdia Urbana". En aquest sentit va decidir "extingir la Unitat de Suport Policial de la Divisió de Seguretat i Investigació de la Gerència de Seguretat i Prevenció". Al mateix temps va anunciar la "creació de la Unitat de Reforç per a les Emergències i Proximitat adscrita a la Divisió de Seguretat i Investigació de la Gerència de Seguretat i Prevenció".

Aquest nou organigrama tenia com a "tasques específiques" assegurar "la convivència i la seguretat ciutadana", així com la "prevenció i gestió d'emergències". També actuar com a reforç en "dispositius de seguretat en espais o esdeveniments d'especial complexitat o risc" i "protegir les autoritats municipals i els actes, espais públics i edificis en situació de risc especial", entre d'altres funcions.

20276-co.jpeg

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#14 cul d'olla, barcelona, 28/09/2021 - 09:56

Una gestió de l'ordre públic nefasta per part de tots, a causa dels interessos partidistas, electoralistes...
Els buenistes i pseudoprogres estan pagant ara -i ens ho fan pagar a tots-, les seves polítiques equivocades.

#13 JOSEP PAGES EL AVI DE CARDEDEU, COLAU =PELIGRO PARA BARCELONA , 27/09/2021 - 14:58

Los responsables de la FALTA DE SEGURIDAD DE LA CIUTAT DE BARCELONA ,Es primer del seu INUTIL AJUNTAMENT DE ADA COLAU I EL DE SEGURITAT ALBERT BATLLE. AL DESPROTEJIR LA GUARDIA URBANA dels seus ANTIAVALOTS . Ara han de salir por piernas cuan ja BOTELLONES .Y les superan en numeros LAURA TORRAS Tambe es culpable SI Menuda esta hecha esta

#12 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 27/09/2021 - 14:25

Tanto tiempo consintiendo este tipo de actos deporables en manifestaciones o concentraciones de los lazinacionalistas (que se "blanquean") donde la policía actúa bajo criterios políticos y no policiales, que se ha ido de las manos. Los políticos no quieren ver a la policía "zurrar" (sobre todo los de la CUP) y prefieren luego matizarlo todo.

#11 Petersellers, Bcn, 27/09/2021 - 13:24

No podemos quejarnos, tenemos lo que hemos votado

#10 Marcial Heredia, el circo de la tele, 27/09/2021 - 13:14

Ada Colau no necesita la unidad de antidisturbios de la Guardia Urbana ¿para qué? si hay un problema llama a su amigo Cuixart "Rupert, te necesito". Una mujer sin personalidad cambia si tiene un pelo bonito.