Publicitat
Societat · 21 de Gener de 2010. 15:53h.

Colom es desmarca de l'alcalde de Vic

El secretrari d'Immigració de CDC recorda que "tothom té el dret" de figurar al padró

Colom es desmarca de l'alcalde de Vic

Àngel Colom, amb immigrants, a la seu de CDC

El secretari d'Immigració de CDC, Àngel Colom, ha explicat en un article a El Periódico qiue "quan vaig tornar del Marroc al passejar per Vic vaig entendre per què, independentment d’altres factors, una llista xenòfoba havia quallat a la capital d’Osona".

"Aparentment, la gent anava a la seva, la convivència no se’n ressentia; simplement, Vic era ara multicolor, plural en la seva població, però igualment catalana (a diferència d’altres ciutats on a la nova immigració li costa fer servir el català, a Vic molts dels nous ja el saben parlar). El model Vic, d’acollida i integració, ha funcionat", defensa.

Colom admet que "m'ha sorprès el que ha passat ara" i remarca que "respecto aquesta intenció de l’equip de govern format per CiU, el PSC i ERC. Però m’afegeixo a les veus que creuen que no s’hauria d’haver produït aquest debat a nivell públic". "Em pregunto si és prudent obrir un debat sobre canvis –segurament necessaris– en l’empadronament dels nouvinguts, o en altres polítiques d’acollida o d’arrelament, en una època de forta crisi econòmica que tensa la societat catalana en conjunt", expressa.

El dirigent de CDC considera que "el catalanisme, en els darrers temps, s’hi ha implicat molt directament, vinculant la immigració al fet nacional català i rebent una extraordinària resposta de molts dirigents associatius i de moltes comunitats de nouvinguts dels cinc continents".

En aquest sentit, Colom es mostra "convençut que tothom que ha opinat sobre el tema vol complir la llei; el que passa és que la llei, a vegades, s’interpreta de manera diferent". "Qualsevol estranger, sigui quina sigui la seva situació administrativa, té el dret i el deure d’inscriure’s al padró del municipi on resideix habitualment", recorda.

"Dit això, molts alcaldes reclamen que es precisin molt més els criteris que els permetin posar ordre on a vegades hi ha disbauxa, cosa que únicament afavoreix la irracionalitat i, de retruc, la xenofòbia", lamenta, a més d'assenyalar que "l’important, a Barcelona, a Vic, a Catalunya, no ha de ser haver-hi nascut, sinó sentir-te’n i decidir defensar les ciutats i la pàtria, que és de tots".

"La immigració no ha de ser un problema (tot i que sabem que en pot generar): la immigració ha de ser una oportunitat de creixement econòmic, social, cultural i nacional de Catalunya", conclou.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Xavier Sunyer, bcn, 21/01/2010 - 20:35

Pues bueno, en Vic ya se la han envainado, y que no vuelvan a intentarlo: padrón para todos

#6 Jordi, Reus, 21/01/2010 - 19:06

Per en Jaume de Tarragona, no t'hauria d'estranyar que amb la intel·ligencia que demostres, com a Tarragoni, al final la capitalitat de la vegueria del Camp fos per Reus. Si tots els de Tarragona son com tu, podeu aspirar a un nou "cotolengo" i prou.

#5 Joan, manlleu, 21/01/2010 - 18:08

Molt bé sr. Colom. Coincideixo plenament amb vostè. Aquest alcalde d´Unió ha posat en un problema molt greu a tot el catalanisme. La línia correcte és la que està fent CDC amb vostè al davant. Per molts anys amb la seva feina!

#4 joserp, barcelona, 21/01/2010 - 17:59

tothom inclos vostè ha de tornat els cales que li va regalar el xoriço millet de las donacions al Palau, apa veste'n als ecopicos.SINO al MAs no votaré

#3 josepxicot, barcelona, 21/01/2010 - 17:06

El Sr. Colom,vol que creixi el vot identitari,
al pas que va creixerà.Ara més que mai
Plataforma per Catalunya