Publicitat
Societat · 23 de Març de 2020. 17:52h.

"Com pensaven repatriar els catalans si tancaven l'Aeroport?"

Budó no contesta la pregunta

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, no ha respost a la pregunta d'e-notícies de “com pensaven repatriar catalans si tancaven l'Aeroport”, tal i com ha reclamat reiteradament el president del Govern, Quim Torra, i després que el nou conseller d'Exteriors, Bernat Solé, assegurés en una entrevista a 'El Punt-Avui' que el “primer objectiu” és posar-se en contacte amb ells per “donar-los totes les alternatives perquè puguin tornar amb les seves famílies”.

Budó només ha dit que les delegacions de la Generalitat faran tasques de “suport” per ajudar-los a complementar els tràmits legals necessaris, però sense aclarir en què consistirà aquesta ajuda ni tampoc que ha fet fins ara la consellera d'Exteriors en funcions, Teresa Jordà, per contactar amb els catalans a l'exterior.

Bernat Solé, tanmateix, va assenyalar, que el “primer objectiu” és “estar en contacte amb totes aquelles persones que es troben fora de Catalunya”. “A través de les delegacions estem intentant posar-nos en contacte amb les persones que ja tenim localitzades i per tant si necessiten res han de saber que tenen les portes obertes de les delegacions”, va assegurar el nou conseller d'Exteriors.

A preguntes d'aquest mitjà sobre “què ha fet la consellera Jordà fins ara? Com pensaven repatriar catalans si tancaven l'aeroport?”, Meritxell Budó ha esquivat ambdues qüestions. Tan sols ha dit que “la consellera Jordà fins ara ha estat fent el mateix que a partir d'ara farà el conseller Solé, que és posar a disposició de tots aquells catalans i catalanes que estan a l'exterior la xarxa de les delegacions que el Govern de Catalunya té a l'exterior”.

“Posar a disposició de tots aquells catalans i catalanes que en aquest moments es troben a l'exterior, i necessiten tornar a Catalunya, el suport d'aquestes delegacions del Govern de la Generalitat de Catalunya per acompanyar en els tràmits que hagin de fer aquests catalans i catalanes per poder retornar a casa seva”, ha afegit la portaveu del Govern.

Teresa Jordà
Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 Jordi Isern , Barcelona , 24/03/2020 - 18:38

Quan es tanquen els aeroports son a nivell comercial, evidentment segueixen havent vols del tipus sanitari, alimentari repatriacions etc que segueuxen operant
Em sembla que aquest canal li agrada molt buscar raons, o sigui son uns torracollons

#20 OtgerCataló, BCN, 24/03/2020 - 12:09

La Generalitat no ha tancat els dos aeroports que gestiona amb plenes competències, Lleida-Alguaire i La Seu- Andorra.
Tampoc ha xapat FGC. Cínics.

#19 Ojotuerto, Calafell.tab , 24/03/2020 - 08:12

Por la sorpresa de la consellera ese arquear cejas. Es la primera vez que escucha este argumento. No lo habían pensado Nadie. De eso se encarga España. Ellos van al postureo

#18 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 24/03/2020 - 00:26

"La Generalitat retira la denuncia por estafa y espera el material a final de semana. El propio Govern denunció el viernes la operación autorizada por la Conselleria de Salud a instancias de las entidades financieras que participaban en la operación"

elindependiente.com 23-3-2020

Quina pudor fa aquesta operacio dels nostres amics del 3% mes

#17 Josep Maria, Mollerussa, 23/03/2020 - 23:36

Una birra, po favo !!!!

#17.1 Tito B. Diagonal cap a l'Hospital - la frase no era aquesta-, Cornellá de Llobregat, 24/03/2020 - 09:27

Pa' kien? Sies pol genero, también tenemo' derexo a vever.
Si es por el espectáculo, to' junto y la tienes en casa bien.
Pero no debez ni puedez vajar a komprarla.