Publicitat
Societat · 15 d'Agost de 2020. 20:09h.

Com va morir Josep Suñol

El periodista i diputat del PP a l'Assemblea de Madrid Pedro Corral descriu les últimes hores del president del Barça afusellat

Com va morir Josep Suñol

Josep Suñol

El periodista i diputat del PP a l'Assemblea de Madrid Pedro Corral ha relatat en un article al seu blog les últimes hores amb vida del president del Barça i diputat d'ERC, Josep Suñol, abans de ser afusellat a la Guerra Civil pels sublevats a la carretera que va de Madrid a la Corunya en direcció a l'Alt del Lleó, a la serra de Guadarrama.

Els fets van tenir lloc el 6 d'agost a Madrid. Corral explica que Suñol es dirigia a visitar el front de la serra madrilenya en cotxe oficial acompanyat per un xofer, un tinent i el periodista Pere Ventura Virgili, exporter del RCD Espanyol.

“El cotxe va abandonar el poble de Guadarrama per dirigir-se a l'Alt del Lleó. Suñol i els seus acompanyants es van aturar a la carretera al topar-se amb tropes que custodiaven una casella de peons caminers. Creient que eren governamentals, es van baixar de l'automòbil per confraternitzar amb elles, però es tractava en realitat d'una avançada dels sublevats. Sotmesos a un breu interrogatori, els quatre viatgers van ser assassinats a l'acte”, narra Pedro Corral.

Suñol tenia 38 anys, estava casat amb Glòria Soler Elías i tenia un fill de 9 anys, Josep Ildefons Suñol, empresari i col·leccionista d'art que va morir el passat 11 de novembre a l'edat de 91 anys. Josp Suñol Garriga havia dimitit com a president blaugrana tan sols unes setmanes abans de el tràgic succés i va ser diputat d'Esquerra en tres legislatures.

Corral destaca que Suñol, malgrat anar desè en la llista d'ERC per Barcelona a les eleccions de 1931, va ser “el diputat elegit amb el major nombre de vots de Catalunya, un total de 117.594, i, per descomptat, el primer de seus coreligionaris, superant fins i tot a Lluís Companys, que va obtenir 113.288”.

El periodista afirma que “va ser un avançat del seu temps a l'albirar la transcendència de l'esport en la societat moderna”. També subratlla que “l'aprovació de l'autonomia no significava per Suñol que Catalunya hauria de tancar-se en si mateixa”. “Ho demostra la seva opinió favorable a la col·laboració del seu partit ERC a l'estabilitat d'Espanya”, ressalta Pere Corral.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Tabarnés puro, Barcino, 16/08/2020 - 18:21

Muy buen artículo. Ahora solo falta que algún diputado de ERC publique en su blog como fueron asesinados millares de catalanes por Companys y sus hordas.

#6 Menjamela Grandi, Anapurna, 16/08/2020 - 18:12

Disculpen, pero hay que ser bastante zoquete para irse a hacer turismo al frente en medio de una guerra civil. Lo increible es que esta mentalidad infantiloide parece que se ha perpetuado entre la turba grocnyorda.
Descansen en paz y esperemos que nunca más se vuelva a repetir semejante tragedia.

#5 MERDA DE PRENSA CULERDA, BCN, 16/08/2020 - 16:32

TAMBE VA SER AFUSSELLAT EL SEU COMPANY EX PORTER DE L'ESPANYOL , PERO COM SEMPRE LA MERDA DE PRENSA CULERDA NO HO COMENTA. EROIS CULES, SOLS EROIS CULES. SAP MOLT DE GREU DEL PARTIT O EQUIP QUE SIGUIN , PERO A LA PRENSA NO

#5.1 Blas de Pedo, Bcn, 16/08/2020 - 21:28

A segona ,eroi!!!! Jijijiiki

#4 Blas de Pedo, Bcn, 16/08/2020 - 16:17

Assassinat per nacionalistes espanyols.

#3 Apy, Bcn, 16/08/2020 - 13:25

Els feixistes saben bé com el van assassinar.