Societat · 1 de Març de 2012. 21:08h.

Com va trobar feina un diputat del PPC

Ribó el va fitxar després que defensés allargar el mandat del Síndic nou anys

Com va trobar feina un diputat del PPC

Francesc Vendrell, en una foto d'arxiu

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, va fitxar el diputat del PPC, Francesc Vendrell, que va propiciar allargar el seu mandat a les acaballes de l'anterior legislatura.

Vendrell, en representació del PPC, era portaveu a la ponència del Parlament que va elaborar la nova llei del Síndic i es va mostrar partidari d'ampliar l'esmentat mandat de cinc a nou anys, fins i tot per a sorpresa de membres del seu propi partit.

El que havia estat home de confiança de Josep Piqué va quedar descol·locat després de la dimissió de l'exministre el juliol del 2007 i va anunciar que també renunciaria al seu escó quan trobés feina, però va continuar gairebé dos anys més fins que es va incorporar al Síndic de Greuges.

Ribó, en efecte, el va fitxar el setembre del 2010 i el va nomenar director de l'àrea de Consum i Territori només tres mesos després de la seva renúncia a l'escó.

L'operació va comptar amb el vist-i-plau de l'actual presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, perquè ambdós es coneixien des que havien coincidit a Madrid durant el període de José María Aznar. La primera com a alt càrrec del Ministeri de Treball i el segon a la Moncloa amb Josep Piqué.

En els batalles internes del PPC abans del darrer congrés del partit del juliol del 2008 -inicialment amb tres candidats: el llavors president, Daniel Sirera, Sánchez Camacho i Montserrat Nebrera-, Vendrell -com algun altre diputat del grup parlamentari- es va decantar primer per Nebrera, però després es va arrenglerar amb Camacho.

Francesc Vendrell (1949) exposa en el seu currículum oficial al web de la institució que "va estudiar Administració i Direcció d'Empreses a l'Institut d'Estudis Superiors de l'Empresa (IESE)" i "Teologia i Filosofia", però no explica si en grau de llicenciatura.

També que "ha estat diputat al Parlament de Catalunya durant tres legislatures (1999-2010)" -però no diu que en representació del PP- on va coincidir amb Rafael Ribó, aleshores líder d'ICV.

L'ara alt càrrec del Síndic, que ha visitat el Parlament, no ha volgut atendre e-notícies sobre el seu fitxatge per Rafael Ribó després de votar allargar el seu mandat nou anys més. Ribó no es jubilarà fins els 74 anys d'edat.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 carracuca, barcelona ESPAÑA, 02/03/2012 - 11:57

a primera vista me había parecido el Millet, es clavado. A este personaje lo tuvo el Basté como tertuliano durante un tiempo y desapareció del mapa, supongo que fue cuando le dieron el momio ese de los greuges. Eso sí, cuando hay pasta gansa por enmedio, comunatas y populatas se entienden perfecto

#2 Pep, Vic, 02/03/2012 - 11:05

Cada vegada es més escandalós tot. Em sembla que aquets polítics que tenim es carregaran la democràcia i provocaran una dictadura.

#1 Maria, Barcelona, 02/03/2012 - 09:43

Els mateixos gossos amb diferents collars....