Societat · 20 de Maig de 2015. 18:37h.

Comencen a retirar estelades

Miravet, Marçà i el Parc de Bombers de Reus treuen les banderes per ordre de la Junta Electoral

Comencen a retirar estelades

L'estelada del parc de bombers

Ajuntaments com el de Miravet (Ribera d’Ebre) o Marçà (Priorat), així com el Parc de Bombers de Reus ja han tret les banderes estelades que tenien penjades a la façana, després que la Junta Electoral de la Zona de Reus els obligués a fer-ho en un termini de 24 hores.

Els alcaldes d’aquests dos municipis tarragonins van rebre una trucada del director general dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, instant-los a complir amb la resolució de la Junta. Els dos alcaldes han fet cas de les indicacions i aquest dimecres al matí han retirat les estelades.

Segons ha explicat Toni Borrell, alcalde de Miravet per Esquerra Republicana (ERC), única llista que es presenta a aquestes municipals, han decidit treure la bandera per evitar “la imatge de veure els Mossos retirant-la”. Borrell també ha apuntat que en cas contrari s’hauria pogut anul·lar el procés electoral al municipi.

Tot i això, des del municipi ja han pensat en la resposta que prendran i han anunciat que divendres faran un acte de final de campanya on penjaran una estelada gegant a la plaça de l’Arenal, prop de riu Ebre, i repartiran 200 banderes als veïns que s’apropin perquè les pengin als seus balcons.

Un altre dels edificis que ha hagut de despenjar l’estelada és el del Parc de Bombers de Reus, que avui ja no la lluïa. Els Bombers l’havien penjat durant l’última Diada de Sant Jordi, tot i les crítiques de partits com Ciutadans, i s’havia mantingut a l’edifici fins avui.

La Junta també havia ordenat la retirada de les estelades dels Parcs de Bombers de Tivissa i Cornudella del Montsant, tot i que aquestes ja no hi eren. La resolució ha vingut motivada després de la denúncia presentada per Societat Civil Catalana per tal que es respectés la prohibició de posar estelades en edificis oficials durant la campanya electoral.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#15 BEJOTA, BCN, 21/05/2015 - 18:50

"Donges advierte a Mas de que su plan secesionista es "irresponsable" y que dejaría a Cataluña fuera de la UE y del euro.
El economista, ex asesor de Merkel, insiste en que a Cataluña "no le interesa separarse de España".

#15.1 BEJOTA, BCN, 21/05/2015 - 18:51

JO CREIA QUE LES TREURIEN DESPRÉS DEL VERGONYÓS RESULTAT DE 9N.

#14 Carlos Gomez, Bcn, 21/05/2015 - 13:04

Cada cop mes, Catalunya sembla un parc tematic on nomes es veuen pacients de vista terapeutica pel carrer, disfressats de colors llampants,cridant consigues, himnes patriotics i desitjos delirants
L´estatuisme de les Rambles s´ha convertit en una pandemia
El manicomi a cel obert mes gran del mon.

#13 JJ, BCN, 21/05/2015 - 10:54

Que facil (per desgracia) era acabar amb tot aixo. nomes calia dir que era ilegal i calia treu-re-les.
No m'extranya que des de Madrid ens prenguin pel pito del sereno.

#12 Carlos Gomez, Bcn, 21/05/2015 - 09:13

Aixo no ho haura de fer el Junqueras al seu Ajuntament.
Ell es com el capita Aranya.
Drogas no dijo el camello.

#12.1 Clara Dowe, Solsona, 21/05/2015 - 10:48

Carlos, busca URGENTMENT una feina.

#11 luzbell, barcelona, 21/05/2015 - 07:32

el jefe de los bomberos de Reus tendrá que pagar se su bolsillo el gasto del camión y de las horas hombre que cuesta retirar el trapito que colgaron de la torre de practicas, como ellos cogen los seguros de los coches siniestrados para pasarle el parte a la compañía, al tiempo.