Publicitat
Societat · 6 de Gener de 2016. 11:08h.

Comerç alternatiu en comptes de pista de gel

Venda de samarretes contra el turisme i llibres d'esquerra antisistema a la Plaça Catalunya

Comerç alternatiu en comptes de pista de gel

Paradeta de samarretes (foto: PPC)

Aquestes festes nadalenques el centre de Barcelona ha tingut un aspecte diferent respecte els darrers anys, quan una enorme pista de gel regnava al bell mig de plaça Catalunya. L'arribada d'Ada Colau al consistori de la ciutat va significar la fi d'aquesta atracció d'oci, impulsada per la Fundació Barcelona Comerç al 2011, en considerar que “no tenia el consens necessari”, era “insostenible” econòmica i mediambientalment i suposava “la privatització d'un espai public”.

 

En el seu lloc, l'equip de govern municipal ha instal·lat la I Fira de Consum Responsable, d'Economia Social i Solidària, un seguit de “propostes més modestes enfront el consumisme massiu” i que “mostren que existeixen projectes viables, amb un alt retorn social i ambiental i que fan possible i potencien el consum responsable per un millor i bon viure”.

 

Una iniciativa, però, que no ha comptat amb el vist-i-plau de tots els grups parlamentaris en considerar que s'ha fet un ús polític de l'espai públic. Aquesta és l'opinió del president del grup parlamentari del PPC a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, qui ha estat el primer en denunciar la “politització” de la plaça Catalunya amb paradetes que venen llibres sobre el manifest comunista o samarretes antisistema, a favor del moviment 'zapatista' o en contra del turisme.

 

Fernández Díaz ha reclamat que plaça Catalunya torni a ser “l'epicentre nadalenc i familiar de Barcelona amb la pista de gel i en favor del comerç, que enforteixi les activitats infantils i familiars pròpies del Nadal”, així com “garantir la presència de les entitats socials perquè donin conèixer la seva activitat solidària i en favor de les persones vulnerables”.

Paradeta de llibres (foto: PPC)

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#21 Tourist, go home!, BCN, 07/01/2016 - 20:12

Quin fàstic que em feu la gent de dretes i què hipòcrites que sou. Els mateixos que us heu carregat Barcelona amb el turisme de masses i l'especulació hotelera plorant perquè l'Ajuntament no hagi instal-lat enguany la collonada americana de la pista de gel. Au, aneu al Pedralbes Center a patinar.

#20 Tourist go home!, BCN, 07/01/2016 - 20:05

La pista de gel és una collonada nordamericana imposada pel lobby dels comerciants-hotelers al sr Xavier Trias i una privatització intolerable d'un espai públic com és la Plaça Catalunya. Totalment a favor de la nova iniciativa de l'Ajuntament. Que la posin a la seu de Fomento del Trabajo la pista.

#19 Tourist, go home!, BCN, 07/01/2016 - 19:53

La ciutat que ens han deixat PSC i CiU fa fàstic: una Barcelona massificada venuda als grans lobbys del turisme de masses i els hotelers. Sort que amb el nou Ajuntament s'estan començant a posar límits a aquesta depredació. I els que us queixeu sobre la pista de gel: us foteu.

#18 zenaida, Barcelona, 07/01/2016 - 09:59

La Feria desde mi modesto punto d vista es un timo más de los Colaus...estaba en una parte de la plaza intransitable...y con peligro para ir con niños..en uno de los laterales hay siempre tránsito rodado, rápido, casi sin luz,poco apetecible de visitar aunque sólo fuera por curiosidad. Otro cuento!

#17 Vergonya aliena sento, Barcelona, 07/01/2016 - 00:23

Fa falta obrir un debat per tal de conformar la Barcelona que volem. El turisme pot ser positiu pero no podem ser un parc tematic on els turistes poden fer tot el que no els deixen fer als seus països d'origen..Sinó ens carregarem BCN en 4 dies i el turisme desapareixerà. PSC i CIU han badat molt