Publicitat
Societat · 24 de Gener de 2017. 09:27h.

Comín indigna les infermeres

El conseller les va responsabilitzar de deixar els pacients als passadissos

Comín indigna les infermeres

Comín

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona ha mostrat la seva "indignació i sorpresa" per les declaracions expressades pel conseller de Salut, Antoni Comin, en una entrevista a El Periódico. El conseller ha assegurat que hi ha ocasions que les lliteres estan en els passadissos per "decisió de la infermera, que vol tenir el pacient a la vista. Més d'una vegada, tenint plaça en un box d'urgències, la infermera decideix deixar a un malalt, sense familiar acompanyant, al passadís".

En aquest sentit, ha assegurat que ho fan "per la seguretat d'aquest pacient. Això m'ho han explicat les infermeres. Des del punt de vista professional, el passadís moltes vegades és un espai assistencial més. Si seguim parlant dels passadissos com una cosa dramàtica, ens equivoquem. I no aquests justificant l'injustificable. Es que el que estic dient és molt polèmic. Però és la veritat".

El COIB lamenta aquestes declaracions "ja que llancen un missatge a la societat catalana absolutament erroni i que, a més, ho fa carregant contra un col·lectiu professional, les infermeres i infermers, al qual històricament mai s'ha tingut en compte en la presa de decisions en aspectes organitzatius o de determinació de polítiques de salut".

"Si les infermeres d'urgències es veuen obligades a atendre les persones en els passadissos és perquè no tenen altres opcions en no poder derivar-les a planta per falta de llits disponibles o quan no hi ha boxs d'urgències disponibles. Es tracta, certament, d'una situació extremadament complexa però previsible en l'esperada epidèmia de grip de cada any", apunten.

"Es tracta d'un problema estructural i de gestió de recursos que va més enllà de la decisió puntual d'una infermera. Situació a la qual s'afegeix un dèficit important d'infermeres i infermers en el sistema de salut català, al qual caldria incorporar 17.293 infermeres i infermers si volem complir amb les ràtios europees", afegeixen.

Igualment remarquen que "el passadís mai ha de ser un espai assistencial. Quan ho és, és dramàtic per a la persona atesa i també per a les infermeres, a les que se'ls complica molt la pràctica en coherència amb valors ètics clau de la pràctica assistencial infermera. Només per posar alguns exemples: va en contra d'aspectes crítics com la seguretat de la persona atesa, el dret a la intimitat i la confidencialitat o la justícia social entre molts altres".

11 Comentaris

Publicitat
#7 Albert Escarré Puig, Barcelona, 25/01/2017 - 18:52

#11

Que el Conseller de Salut, un tal Antonio Comín, diga que las camillas que están horas y horas en los pasillos de los hospitales, están por DECISIÓN de la ENFERMERAS, es indignante, rastrero... Son las enfermeras las que han suprimido miles de camas y técnicos sanitariosl Las que no pagan a las

#6 Alejandro, Barcelona, 24/01/2017 - 20:00

Que un Conseller mienta, invente y difame a unas profesionales que sostienen todo el peso de la calidad asistencial es aberrante y se debería pedir su dimisión fulminante ya que él no tiene ética ni huevos para hacerlo.

#5 Galderic, Barcelona, 24/01/2017 - 11:30

Fins i tot en el supòsit que les infermeres diguin això i que sigui així, el conseller és un irresponsable fent aquestes declaracions. Lamentables declaracions.

#5.1 pepe.----, andorra, 24/01/2017 - 15:23

De verdad q quieres q estos mendas lleven un pais? con otros aun podriamos discutir, pero con estos personajes, prefiero malo conocido a bueno por conocer...

#5.2 Alejandro, Barcelona, 24/01/2017 - 20:04

#5¿

Cómo que en el "supósit, Galderic? Lo que dice este individuo es una verdadera infamia. Si la sanidad se sostiene es gracias al trabajo de los sanitarios y por supuesto que las enfermeras no son quienes deciden dónde ubicar a los pacientes.

#5.3 Alejandro, Barcelona, 24/01/2017 - 20:08

Si hubiesen camas suficientes, si no cerrasen plantas para ahorrar presupuesto porque para el procés todo dinero es poco, no estarían los pacientes en los pasillos. Comín haría mejor papel vendiendo zapatos

#4 Pepón, Bcn, 24/01/2017 - 11:12

Cuando pones a un inútil oportunista en una de las consellerias más importantes provocas estas cosas. Comín, Comín... cómo me recuerdas a Jordi Cruyff!!

#3 Carlos Gomez, si els fillsdeputa volesin, 24/01/2017 - 10:53

Muere una niña de 8 años tras cuatro horas a la espera de una ambulancia en Blanes"

Cronica Global 24-1-2017