Societat · 1 d'Abril de 2013. 11:23h.

Comissaries de Mossos es passen al castellà

Cornellà, Gavà, Castelldefels, Viladecans i Sant Boi de Llobregat, segons El Mundo

Comissaries de Mossos es passen al castellà

Una protesta de Mossos del 2012

El conflicte per les retallades salarials als Mossos d'Esquadra ha fet que agents d'almenys cinc comissaries, hagin decidit recuperar la protesta de realitzar les seves comunicacions oficials en castellà, segons informa El Mundo.

Aquesta mateixa postura ja va ser presa pels sindicats fa un any i va derivar en una gran polèmica. Mas també va ser rebut en un acte oficial el Lloret amb banderes espanyoles i el càntic "Que Viva España" de Manolo Escobar.

El fet de recuperar el castellà forma part de les propostes per la persistència de les retallades pressupostàries i la manca de diàleg amb Interior, explica El Mundo, que afegeix que la mesura va ser aprovada en assemblees celebrades a les comissaries a esquena dels sindicats.

Aquestes reunions van ser celebrades entre finals de gener i mitjan febrer a les comissaries de Cornellà, Gavà, Castelldefels, Viladecans i Sant Boi de Llobregat. En totes elles es va aprovar per majoria "fer les comunicacions en castellà", incloent en alguns casos les trucades per la pròpia emissora policial.

Interior assegura no tenir constància que aquesta protesta aquest plasmant en l'activitat diària de cap comissària. Així mateix, redueixen a un únic expedient disciplinari les conseqüències de la protesta activada fa un any.

Publicitat
Publicitat

223 Comentaris

Publicitat
#136 Jordi, Barcelona, 04/04/2013 - 14:38

Srs. La mesura de parlar castellà es només una mesura de protesta que es fa perque als polítics els hi toca els pebrots. Aquests Mossos que tan critiqueu siguin quin siguin els seus origens o la seua llengua materna, defensen dia ma dia a persones sense mirar interessos polítics o nacionalismes.

#135 Manel, Dosrius, 03/04/2013 - 14:12

El Mundo es un mitja de comunicaciò expert en el art de la manipulaciò periodistica, la acciò es tan sols una resposta humana CAP A UNA DECISIÒ CONTRA ELS SEUS INTERESSOS...res mes que això.

#134 Joanjo, bcn, 03/04/2013 - 11:15

La policia de Madrid també parla en català. Cap problema

#133 el noi, Girona, 02/04/2013 - 21:31

no s'ha de retallar?? doncs ja sabem a on

#131 BEJOTA, BCN, 02/04/2013 - 13:30

Así que para protestar en Catalunya ,se utiliza el castellano...Ver para creer.Ahora se persigue y después se recurre AL CASTELLANO para protestar."Cosas veredes ,Sancho".

#131.1 Prim General, Barcelona, 02/04/2013 - 20:15

Els que parlen castellà son els polititzats i nacionalistes. O sigui els provinents de la Guardia Civil, Policia Nacional, en la seva majoria nacionalistes radicals de Ciudadanos. Apart que saben perfectament que si no cobren és perquè Madrid ens roba els diners.