Publicitat
Societat · 28 d'Abril de 2020. 17:34h.

Comitè científic a la baixa

El Govern pren decisions contra el Covid només a partir del comitè tècnic del Procicat

El Govern ha seguit les recomanacions del comitè tècnic del Procicat per aprovar un pla de desconfinament que inclou set franges horàries per organitzar les sortides de nens i adults al carrer, malgrat que el president de la Generalitat, Quim Torra, va encomanar a l'expert en malalties infeccioses Oriol Mitjà liderar un comitè científic per elaborar el pla de desescalada.

“El comitè tècnic del Procicat s'ha reunit i ha aprovat una proposta d'ordenació d'horaris de sortida a l'espai públic”, ha anunciat aquest dimarts el conseller d'interior, Miquel Buch, en roda de premsa. També va ser idea del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya establir dues franges horàries per separar en dos grups la sortida dels menors de 14 anys al carrer.

El Procicat depèn del Departament d'Interior i està integrat per membres de la conselleria de Miquel Buch i dels departaments de Salut; Treball, Afers Socials i Família; Justícia i Presidència, entre d'altres àrees de la Generalitat. Són majoritàriament càrrecs polítics, a diferència del comitè d'assessors científics en matèria de Covid-19, encapçalat per Oriol Mitjà, que el Govern va assegurar seguir en la presa de decisions.

Oriol Mitjà rep el premi Català de l'Any de mans de Quim Torra, en una imatge d'arxiu
Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#4 un ciutadà, palau plegamans, 28/04/2020 - 23:34

sr. rius. un video de 4 minuts d'aquest senyor és infumable. és per posar-se de genolls davant de qui té el valor d'empassar-se les seves compareixences. a més té un to d'entre intent de ser didàctic i de personatge de pastorets que cansa moltíssim.

#3 Marti, Palafrugell, 28/04/2020 - 20:21

El paper higiénic tothom sap on va a parar, mes dora o mes tard.