Publicitat
Societat · 5 de Juliol de 2013. 17:35h.

Compte amb la calor

Les temperatures es poden enfilar fins els 38 graus durant el cap de setmana

Compte amb la calor

Predicció per dissabte i diumenge

El Servei Meteorològic de Catalunya ha alertat de la forta calor que farà durant el proper cap de setmana. De fet les temperatures poden arribar als 38 graus en alguns punts del país.

L’apropament d’una massa d’aire càlid afavorirà l’augment de la temperatura durant el cap de setmana a la Península Ibèrica, especialment a l’oest i al sud. A Catalunya la massa càlida afectarà més de resquitllada però, tot i que no es preveu una onada de calor acusada, els valors termomètrics també pujaran entre dissabte i diumenge.
 
La predicció per Catalunya indica que els valor màxims previstos per dissabte i diumenge al centre del dia a Ponent estaran entre 33 i 36 ºC, i localment podran arribar a fregar els 37 o 38 ºC en algun punt. A la resta de l’interior les màximes estaran entre 29 i 33 ºC, mentre que al litoral no pujaran tant a causa de la marinada, i es mouran entre 25 i 30 ºC.
 
Aquests valors previstos estaran pròxims o fins i tot és possible que localment superin el llindar de temperatura màxima extrema (percentil 98 de les temperatures màximes de l’estiu, és a dir, temperatures que estan dins el 2% dels dies més càlids dels mesos estiuencs) a punts de l’oest i sud del país.

A causa d’aquesta predicció el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de Situació Meteorològica de Perill de grau 1 per calor per dissabte i diumenge.
 
El cap de setmana es preveu assolellat arreu, tot i que a les tardes creixeran algunes nuvolades a les zones de muntanya, que fins i tot podrien deixar algun ruixat aïllat al Pirineu.
 
Malgrat que la calor encara serà acusada, a partir de dilluns es començarà a retirar la massa d’aire càlid i la temperatura tendirà a davallar progressivament.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Navarro, Tarrasa, 08/07/2013 - 10:50

Ja ho saber per ser bon federalistes i no patir la calor independentista us heu d'estirar cara el sol a partir de les 12 i fins a les 17, i per hidratar el cos vodka. M'ho ha dit el follet. Que bons que estan aquests cigarrets
"de la risa"

#3 Jordi , Martorell , 05/07/2013 - 21:22

Esto aun es Espanya Conyo!! aquí debe hacer calor y los prados deben estar secos, Sol, arena, toros, sangria, siesta, ... esto ha de ser nuestra bandera, juas juas juas

#2 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL, 05/07/2013 - 20:03

Que vols els Francesos diuen tantes mentides com els Espanyols ho politics Catalans Si mira si diuen mentires els politics catalans .que diuen que faran una CONSULTA cuan saben aixo es una mentira per engañar als Catalans Hi el govern Català poguer fer tranquil les retallades

#1 Roger, L'H, 05/07/2013 - 17:45

Ja hi som... No deien els francesos k no tindriem estiu?

#1.1 mezquida, bcn, 06/07/2013 - 00:29

Fíate de los franceses.