Publicitat
Societat · 3 d'Agost de 2022. 11:24h.

Comunicat teledirigit

La UAB i la UPC publiquen un text idèntic en suport als síndics electorals de l'1-O

Comunicat teledirigit

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, en una imatge d'arxiu

L'equip de govern de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el consell de direcció de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han publicat un comunicat idèntic en suport als cinc síndics electorals de l'1-O, que després d'haver estat absolts, l'Audiència de Barcelona ha ordenat repetir el judici, tal com va sol·licitar la fiscalia.

A través d'un breu text, ambdues universitats han manifestat "el nostre suport a les persones injustament encausades, davant l'agreujament del patiment personal i professional que comporta la decisió de repetir un judici en què ja van ser absoltes".

"Defensem la llibertat acadèmica i els drets fonamentals que emparen la seva tasca en aquest cas: la transferència del coneixement i el compromís social són principis fonamentals que guien la tasca dels professionals universitaris, i així continuarà sent", asseguren.

Les universitats demanen en el seu comunicat "que s'aturi la judicialització d'un conflicte que pertany al terreny polític". Els textos publicats pels dos centres són idèntics, tan sols canvia el nom de la universitat en qüestió.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Capit@n España, o todos o ninguno !!!!, 03/08/2022 - 18:23

Los carteristas del metro de BCN, los revienta urbanizaciones de la costa, los que sustraen en las áreas de descanso de las autopistas, los hombres-araña que escalan los edificios, los robapelucos del centro de BCN, los asalta yayas que cobran pensión del cajero también piden "que se pare la judicialización su conflicto". No hay derecho !

#7 Tabarnés puro, Barcino, 03/08/2022 - 17:44

Unsolpoplaaaa, unasolallengüeeee, unasolaneuroneeeee !!!!!
Cuanteeee dignitat !!!!!!!!

#6 joan, manresa, 03/08/2022 - 17:19

" Can Mingo ",tencant ya la seva paradeta...,--- Que algunas Universitats facin aquestes proclames..,ya está tot dit.Hem arribat a un punt on o ets "laci",o no ets res.,be..,tambe pots ser okupa..,gai..,antisistema..,o saltimbanqui...,tots avui tenen mes valor.., que la dignitat, el seny i la honradesa. Els valors en un mon al inrevés...,PUAFF !!

#5 Gurguri, Barcelona, 03/08/2022 - 14:52

Nada nuevo desde la Consellera hasta muchas Universidades es territorio LAZI.

#4 pepe, Andorra, 03/08/2022 - 13:59

Q tiempos cuando las universidades era el tercer brazo de los procuradores q enviaban a cortes las ciudades q tenían ese derecho. Universidades era el pueblo llano. Junto a clero y nobleza, los tres brazos en las cortes q convocaba el Rey de Aragón para conseguir dinero para sus cuitas y guerras. Eso no son universidades, el pesebre adoctrinador