Publicitat
Societat · 21 de Febrer de 2015. 12:20h.

Conat de motí a Quatre Camins

Dos presos pugen a la teulada per fer reclamacions

Conat de motí a Quatre Camins

Imatge de Quatre Camins

UGT presons ha denunciat, en un comunicat, que “pels voltants de les 13:15 hores, dos interns del MR-1 han pujat a la teulada del mòdul per fer reclamacions”.

“La ràpida actuació dels companys ha fet que la resta de la població penitenciària, resident al conflictiu mòdul 1, hagi pogut ser ubicada intern per intern a la cel·la corresponent, excepte els dos delinqüents sublevats”.

“Aquesta acció, ben segur, ha evitat un possible inici de problemes regimentals molt més greus”, han afegit.

Immediatament, s’ha activat el codi 3, previst per a evasions, i la direcció s’ha presentat al mòdul per fer-se càrrec de la situació i tractar de reconduir la voluntat dels dos interns pujats a la teulada, “fent-los comprendre que havien de rectificar en la seva actitud”.

“Malauradament -continua el comunicat-, les ordres i contraordres donades pels comandaments que s’havien de fer càrrec del centre, mentre la direcció es trobava mediant al MR1, ha provocat confusió entre els treballadors dels altres mòduls, cosa que no ha ajudat a establir una línia comuna per resoldre el conflicte.

“D’altra banda, els professionals que han estat al peu del canó han trobat a faltar una figura de lideratge que concentri les ordres i que aquestes siguin clares. Per exemple, els companys del MSOB s’han assabentat amb molt de retard dels fets que s’estaven produint a l’interior del centre, ja que no se sent la sirena del centre, que és la que determina amb el nombre de tocs l’inici i fi del codi corresponent”.

Si els fets haguessin tingut lloc 15 minuts abans, “en el MSOB s’haguessin trobat amb la sortida dels interns de cap de setmana, amb el perill que això comporta si no hi ha ordres clares sobre què cal fer”.

“Una altra disfunció gravíssima és la comunicació via walkies, ja que o no s’informava o s’informava de manera contradictòria entre les diverses unitats. A més, tornem a denunciar que la manca endèmica de radiotransmissors, provoca situacions d’alt risc al personal de vigilància”, afegeixen.

S’ha fet recompte nominal i el centre ha estat bloquejat tant d’entrada com de sortida. A l’exterior, els efectius policials controlaven l’accés de famílies i la sortida de vehicles. Sobre les 15:00 hores han permés que la guàrdia de matí, així com els professonals de tractament i oficines abandonessin el centre.

El fet que tot coincidís amb les comunicacions ha fet que el nerviosisme de la població reclusa s’incrementés, especialment al mòdul 1, on quasi s’ha generat una nova situació de potencial perill controlada pels companys, i que, finalment, ha derivat en l’aïllament de 14 interns.

UGT reclama considerar el treballador penitenciari com autoritat, i que qualsevol agressió o intent sigui qualificada com a atemptat a l’autoritat. Una possible pena de presó de 2 a 4 anys, tal com estableix l’article 551 del Codi Penal, "seria un bon element disuasori".

També recorden que “cada cop tenim menys i pitjors mitjans per treballar, la situació als centres és cada cop més complicada per la precarietat del material, com ara la manca de walkies, i recordar que en un lloc de treball com el nostre un petit conflicte poc acabar en situacions molt greus que ningú vol”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Para reirse un buen rato!, Barcelona, 22/02/2015 - 00:40

La organización... es de risa!!!
A lo mejor los que mandan en Catalunya quieren que sea un desmadre por si acaso...tienen que entrar!!!
Alguno de ellos( los mandamases) seria de justicia que estuvieran dentro...
A la cárcel.solo van los desgraciados...