Societat · 10 de Desembre de 2020. 15:27h.

Concentració no indepe a Lledoners

Els funcionaris de presons denuncien “humiliacions” de la conselleria de Justícia

Concentració no indepe a Lledoners

Uns cinc-cents funcionaris de presons s’han concentrat aquest matí a les portes de la presó de Lledoners per protestar contra l’expedient obert per la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la víctima del Departament de Justícia contra quatre companys -Juan Carlos, Gregori, Ubalt i Ivan- que en la seva opinió “han patit l’acció bruta i miserable” de l’esmentada secretaria.

El Departament de Justícia va obrir una investigació per un presumpte cas de maltractament a un intern. A principis d'octubre els caps de servei van autoritzar i presenciar un registre integral al pres així com una immobilització presumptament injustificada a càrrec dels altres dos implicats.

Després d'aquests fets, l'intern va ser traslladat a Centre Penitenciari Mas d'Enric. En el reconeixement mèdic preceptiu, d'acord amb el que estableix el Protocol d'Istanbul per a la prevenció de la tortura, el facultatiu va diagnosticar diverses fractures costals i traumatismes en el tronc.

Els sindicats acusen el secretari general Amand Calderó, de filtrar el cas a la premsa de “forma maliciosa i intencionada”. Els funcionaris han estat suspesos cautelarment i els fets han estat traslladats a la Fiscalia. Els sindicats consideren que la difusió als mitjans vulnera la “presumpció d’innocència” i recorden que un dels ara sancionats va rebre “una menció per la Mercè per la seva tasca i professionalitat”.

“Però el mal ja està fet -afegeixen els sindicats- i novament la taca sobre la honorabilitat i professionalitat del nostre col·lectiu queda en entredit”. “El conjunt de treballadors i treballadores penitenciaris portem anys patint el desprestigi, oblit i humiliacions per part de qui se suposa han de defensar-nos”, lamenten.

97901-j.jpg

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Ladislao, Granollers, 11/12/2020 - 21:52

Como en todas partes ojo tuerto. Ud aprovecha cualquier ocasión para vomitar sobre Cataluña. Y enterese de una vez, en Cataluña hay tanta gente decente en proporción como en cualquier otra región española.

#3 Ojotuerto, Calafell.TAB, 11/12/2020 - 10:14

Esta "concentració" es la de la realidad, la del día a día....las de "Narnia" en otro sitio. Competencias traspadas, gestió a la catalana. Y ya acostumbrados. Apuesto que en este abuso de poder, hay "clavegueres catalanas". Las cloacas en Catalunya son pasillos.

#2 Soloesmiopinion, Tabarnia, 10/12/2020 - 18:31

A los delincuentes ni tocarlos, que nunca se sabe cuándo alguno de estos politicuchos puede acabar en prisión.

#1 Pepón, Bcn, 10/12/2020 - 16:37

Un duro trabajo el de esta gente no reconocido por la sociedad. Como tantos otros.