Publicitat
Societat · 6 d'Octubre de 2020. 16:52h.

Condemnada una dona a pagar 5.300 euros per factures impagades

La llei de pobresa energètica evita el tall de servei, però no eximeix de pagar la multa

Condemnada una dona a pagar 5.300 euros per factures impagades

El Jutjat de Primera Instància número 5 de Lleida ha condemnat Dolors Ortiz, una lleidatana en situació de vulnerabilitat reconeguda durant en la sentència, a pagar els 5.357,88 euros que deu a Endesa, un deute contret per factures impagades entre el desembre de 2015 i el setembre de 2018. Ortiz també ha de fer front a les costes del judici contra la companyia elèctrica.

La sentència estima la demanda de l'empresa contra Ortiz "sense perjudici del desitjable èxit del procediment de mediació i dels acords que ha d'assolir l'administració pública amb aquesta finalitat". Tanmateix, la decisió del jutge no és ferma i es pot recórrer davant l'Audiència Provincial en el termini de vint dies hàbils.

El magistrat es basa en l'argument que la llei de pobresa energètica evita el tall del subministrament a les persones vulnerables però que no eximeix del pagament del deute, sinó que preveu que les administracions han de trobar la solució per sufragar o abonar la quantitat pendent.

El jutge admet que "la senyora Ortiz es troba en el supòsit d'especial vulnerabilitat contemplat en l'article 5.10" de la llei, però remarca que "la norma no justifica l'impagament de la reclamació ni l'incompliment del contracte, sinó que articula mecanismes per facilitar el compliment del vincle i el pagament dels consums deguts, preveient [...] els protocols per evitar els talls, els ajuts a fons perdut o els descomptes notables en els consums, corresponent articular aquests protocols i acords de col·laboració a l'administració".

Ortiz, de cinquanta-dos anys, està divorciada i viu amb la seva filla. Les dificultats econòmiques van provocar que comencés a no pagar les factures dels subministraments el 2015, moment en què es va dirigir als Serveis Socials per tramitar l'informe de risc d'exclusió residencial, establert en la Llei 24/2015, i evitar el tall.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 jvcs, barcelona, 06/10/2020 - 17:31

Y torra , mas montilla benach etc sin cortes de pensió indecente , nos roban a manos llenas y debajo van cayendo pobres y aturats !
Hay que cortarles el saqueo diario a esta mafia corrupta !